Gulating til Arendal

Gulating Gruppen kommer "hjem" og har inngått avtale med Arendals Bryggeri om produksjon av sine egne ølmerker.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere har Gulating sine ølsorter blitt produsert i England og Tsjekkia, men skal nå alt produseres hos Arendals Bryggeri. Avtalen gjelder for produksjon av samtlige av sine seks ølsorter.

– Arendals Bryggeri er et kvalitetsbryggeri som har posisjonert seg godt i det norske ølmarkedet og vi vil starte produksjonen i løpet av kort tid. Vi forventer produksjon av 200 000 liter øl det første året og deretter dobling hvert år i årene fremover. Det har allerede vært gjennomført testbrygging ved bryggeriet i Arendal, sier daglig leder Rolf Ivar Skår i Gulating.

– Gulating er en spennende aktør i det norske ølmarkedet og vi er glade for at de flytter produksjonen av øl hjem til Norge og Arendal. Gulating legger opp til betydelig vekst de neste årene og vi ser frem til å bidra med vår kompetanse og kunnskap innenfor brygging av kvalitetsøl, sier adm.dir. Torstein Paulsen i Arendals Bryggeri.

Fakta om Gulating:

 

Rolf Ivar Skår (bildet) som er siviløkonom og ølbrygger startet i 2011 med ølbrygging i Dale i Sunnfjord. Med bryggeriskolen i København og utdannelse som ølsomelier brygget og utviklet han sine egne brygg og oppskriftene fikk han testet ut på sin pub som lå vegg i vegg  med bryggeriet. Han etablerte Gulating Bryggeri AS i 2013. Det første produktet ble lansert i mai 2014 og selskapet fikk også distribusjon i dagligvarehandelen. (Saken fortsetter under bildet.)

(Foto: Ragnhild S. Lervik)

I dag består Gulating Gruppen av 16 ølutsalg, egne ølmerker basert på egne oppskrifter og samarbeidsbrygg, import av øl, grossistvirksomhet og puber.

Fakta om Arendals bryggeri:

Arendals Bryggeri ble til i et tidligere brennevinsbrenneri i Kittelsbukt i 1839. Med all skipstrafikken byen hadde, var det et godt marked for øl i Arendal den gangen. Og lokalbefolkningen satte også pris på som ble brygget.

I dag er Arendals Bryggeri AS et 100 % selvstendig og lokalt eiet bryggeri som tilbyr leieproduksjon. Bedriften har de siste årene investert mer enn 40 millioner kroner i nytt og moderne produksjonsutstyr. Dette gjelder for tapping av boks, engangs glass og plastflasker. Et helt nytt, moderne og fleksibelt Mikrobryggeri er også etablert det siste året.

Powered by Labrador CMS