– Skinner som aldri før

Landets mest berømte hotell har vært gjennom et omfattende fornyelsesprosjekt og fremstår i ny-gammel drakt. Med en fersk utmerkelse tar de et selvsikkert skritt inn i fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom 142 år har hotellet slukket Kristiania-bohemens tørst, feiret vinnere av Nobels fredspris, og tatt imot verdensledere og internasjonale superstjerner på Oslo-besøk.

Nå har Rokokkosalen og Speilsalen fått nytt liv med vakre kombinasjoner av klassisk og moderne. I Rokokkosalen har dekorasjonsmaler Axel Dahlgren latt seg inspirere av himlingen slik den var før brannen i 1957, mens farger og materialvalg skaper et magisk miljø som får salene til å henge sammen. I dette arbeidet har også skulptøren Peter van der Ent vært sentral. (Saken fortsetter under bildet)

De fleste av rommene og lobbyen har også blitt fornyet, blant annet med lobbybaren Othilia, oppkalt etter maleren og bohemen Oda Krogh. Hotelldirektør Fredrikke Næss vil gjerne trekke frem den nye kunsten, for anledningen utlånt av Christian Ringnes. (Saken fortsetter under bildet.)

«The Art of Grand»

– Både Elmgreen & Dragsets skulptur Powerless Structures, Tracy Emins neonverk The Scream og Andy Warhols portrett av Dronning Sonja er allerede på plass i salongen. I all beskjedenhet: Det ser fantastisk ut, sier en strålende fornøyd Næss.

Palmen har i tillegg fått ny meny bestående av elegante retter med moderne vri. Den uformelle restauranten er en avslappet og luksuriøs oase i gangavstand fra det rastløse tempoet ute på Karl Johans gate. Her vil man snart kunne lene seg tilbake og la øynene hvile på en lysekrone av Cerith Wyn Evans, mens man slapper av med nordisk-inspirert mat til lunsj, middag og afternoon tea.

Baren på hotellets flotte takterasse er også ny etter renoveringen og gjenoppstår som Eight.

– Jeg vil anbefale alle å ta heisen opp i åttende etasje for å nyte en forfriskning og Oslos beste utsikt, sier Næss.

Avslutningsvis anbefaler Næss å følge med på Grand utover høsten. Mange nyheter står på programmet: Jazz Wednesdays, Grand Dinner & Dance, Christmas Cheer at Grand, spennende DJs på takterrasse-baren Eight, kunstutstillinger og mye mer.

World Travel Awards

Nylig vant uavhengige og eksklusive Grand Hotel «Norges beste suite» for tredje år på rad for Grand Penthouse Terrace Suite, tidligere kjent som Christian Radich. I prestisjetunge World Travel Awards, som er den internasjonale reiselivsbransjens Oscar, ble Grand også kåret til Norges beste businesshotell.

 

Powered by Labrador CMS