Suveren Norgesmester

Øyvind Bøe Dalelv fra Statholdergaarden utklasset de andre konkurrentene og gikk til topps i NM i kokkekunst.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere landslagskokken var storfavoritt på forhånd, men hadde ingen problemer med å innfri under NM i kokkekunst i Trondheim.

Ifølge juryen var Bøe Dalelv «suverent best» og han leverte «spennende og gode smaker, viste utsøkt teknikk og ferdigheter på kjøkkenet».

Avansert meny

Bøe Dalelv hadde lagt opp til en avansert treretters meny. Forretten var potetlefser fylt med brie fra Dovre. Gressløkemulsjon, syrlig gulrot, sprø potet og ristede hasselnøtter. Luftig potet og purreløksaus.

Hovedrettet (bildet under) var "Svin Innherred" som bestod av Breserte og glasert svinecarré med sprø svor. Sortpepperstekt ytrefilet tilsmakt med estragon. Syltet og glaserte epler. Stjerneløk med broccolipurré. Byggrynsrisotto, syrlig løk, erter og kantareller. Svinesjy med eple og sennep.

Desserten var Valrhona sjokoladeganache. Sjokolade "jord" og sitronverbena sponge. Engsyrekrem og bringebær. Frosne jordbærepler.

Deltok i Årets Kokk

Bodøværingen jobber til daglig som sous chef på Statholdergaarden og hadde med seg commis Runa Kvendseth. I fjor ble han nummer tre i Årets Kokk, bak Christopher William Davidsen og Christian André Pettersen.

Andreplassen i NM gikk til Marius Dragstad Kjeldsrud fra Søllerød Kro i Danmark, mens tredjeplassen ble kapret av Lene Rabben Kjøde fra Brasserie Blanche.

Hotell- & restaurantmagasinet var på plass i Trondheim da Bøe Dalelv konkurrerte på onsdag. Han så ut til å ha full kontroll underveis, hadde tid til litt småprat og poengterte at han var veldig fornøyd med resultatet etter konkurransen.

Følgende finalister deltok i NM i kokkekunst:

Lukasz Brekke fra 4service i Bergen

Theodor Breyholtz Ulstein fra restaurant 1877 i Bergen

Daniel Rosvold fra Soria Moria Hotell og konferansesenter

Inge M. Olsen

Runar Helgeland fra Spiseriet i Stavanger

Frida Netland Berge fra Vaaghals i Oslo

Martin Trana Flak fra Scandic Nidelven

Dommere

Hoveddommer: Per Mandrup som kommer fra Danmark / WACS culinary

Plassdommer: Anne Dorthe Magnus Ask fra Kokkenes Mesterlaug Rogaland

4 smaksdommere:

Jan Kåre Johansen fra Kokkenes Mesterlaug Nord Trøndelag

Espen Aunaas  fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug

Kristine Øvrebø fra Bergen Kokkenes Mesterlaug

Jørn Lie fra Kokkenes Mesterlaug Oslo

Powered by Labrador CMS