Blide karer med sure varer

I helgen lanseres Norges første rene spesialister på brygging av surøl på øl-festivalen Vill & Syrlig i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

I helgen skal Norges første surølsbryggeri lanseres. I anledning Vill & Syrlig-festivalen  på Vålerenga blir det høytidelig lansering av Eik & Tid, som er det første norske bryggeriet som spesialiserer seg på brygging av surøl. Her blir det selvsagt muligheter for å smake de edle dråpene, både fra norske og internasjonale bryggerier.

Surøl blir av noen brukt som en sleivete betegnelse på øl som smaker syrlig, og lages med melkesyreproduserende bakterier i tillegg til ølgjær og andre gjærtyper. Surøl har inspirasjon fra den norske gårdsøltradisjonen, både når det gjelder ingredienser og bryggeprosess.

– Veldig god smak

– Gjennom etableringen av bryggeriet Eik & Tid ønsker vi å presentere og gjøre surøl tilgjengelig for det norske publikum. Surølet vårt brygges i eikefat og har et stort mangfold av gjær og bakterier som er med på å forme smaken. Resultatet er øl som har en syrlig og frisk karakter med veldig god smak, sier Amund Polden Arnesen i Eik & Tid.

Det er for øvrig ikke bare det sure i surøl som fascinerer. Disse øltypene byr også på noen av de mest komplekse og merkeligste smakene som ølets mangfold har å by på. I dag kommer de mest kjente surølene fra det tradisjonelle øllandet Belgia. Eik & Tid tar i bruk teknikker og råvarer fra norsk gårdsøltradisjon, samtidig som de lar seg inspirere av de belgiske og amerikanske mesterne innen surølsbrygging.

Har du lyst å smake? Ølfestivalen Vill & Syrlig arrangeres førstkommende fredag kl. 16.00 til 21.00 og lørdag kl. 13.30 til 21.00. Her presenterer 40 norske og utenlandske bryggerier syrlige og spennende øltyper. Begge arrangementene er i Smak Selv sine lokaler i Hedmarksgata 15 på Vålerenga i Oslo.

Sjekk facebooksidene til Eik & Tid for mer info.

 

 

 

Powered by Labrador CMS