Ny pris til Thon Hotel Lofoten

Årets Matgledebedrift er kåret og vinneren heter Thon Hotel Lofoten.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke mange ukene siden Thon Hotel Lofoten klatret helt til topps i frokostkåringen Twinings Best Breakfast. Men nå er de også vinner i konkurransen Årets Matgledebedrift 2016. Prisen ble delt ut under et Ostens dag-arrangement på Hotel Continental i Oslo torsdag kveld.

– Dere representerer alle bedrifter dere kan være stolte av. Det lyser av gode matopplevelser og kreativ tenkning, sa verdens beste kokk og juryleder, Ørjan Johannessen, til de seks finalistene før selve kåringen. – Nivået og engasjementet for kokkeyrket bidrar til å videreutvikle bransjen og gjøre det å være kokk til et spennende yrke med svært mange mulighet, fortsatte stjernekokken.

– Ikke til å tro!

– Vi har ikke landet etter kåringen av Norges beste frokost ennå å nå dette, sier kjøkkensjefen på Thon Hotel Lofoten, Stian Haugnes. – Det er ikke til å tro. Tusen takk! Dette er en pris som bekrefter at vi har lyktes med den jobben vi har gjort innad på hotellet. Vi skal vise våre gjester at det er gøy å jobbe. Noe som vises med god feedback fra kundene, sier han.

– Prisen er til alle på hotellet. Vi ønsker å skape vinnere av menneskene rundt oss. Skape mestringsfølelse og vise at alle er viktige, sier Haugnes.

Tradisjon og matglede

Konkurransen Årets Matgledebedrift er en tradisjonsrik konkurranse, som arrangeres av TINE Partner – i år for niende gang. Fokuset er spesielt på den innsats som gjøres for å spre matglede til gjestene gjennom gode matopplevelser & inspirerende aktiviteter.

– På kjøkkenet hos vinner Thon Hotel Lofoten pulserer det. Stedet har stort hjerte for lokal mat, hvor alle sanser er med i spillet: lukt, smak, lyd og lys, sier juryleder Ørjan Johannessen. – Her er de opptatt av å gjøre hverandre gode. De velger å være et utstillingsvindu for lokale produsenter. Råvarene hentes der de til enhver tid er best og det går mye i hjemmelagde produkter.

Juryen sier videre at om det gjelder frokost, en innholdsrik lunsjbuffe eller 7-retters middag handler alt om kunnskap, lidenskap og service. Å skape trivelig atmosfære og minnerike opplevelser for gjestene, er det som er aller viktigst for dette stedet.

– En av Thon Hotel Lofotens «frokostmedarbeidere» (Ragnhild Paulsen, red.anm.) ble kåret til Årets Servicemedarbeider 2015 – både lokalt og deretter i hele i kjeden. Hun mener årsaken kun er trivsel på arbeidsplassen. Da vet man at man har lyktes, sier Johannessen. Stedet vant også nylig konkurransen om «Norges beste hotellfrokost».

Bocuse d’Or neste

Som bevis på seieren i Årets Matgledebedrift 2016 mottok Thon Hotel Lofoten en flott statuett. I tillegg vant de en matfaglig reise for to til Lyon og kokkemesterskapet Bocuse d’Or i januar 2017. Her skal de få heie fram Norges beste kokk, Christopher W. Davidsen, i kampen om å bli verdens beste kokk. Premien inkluderer reise, opphold og billetter til konkurransen og messen.

Premien til 2.- og 3.-plassen i konkurransen er en matfaglig dag med TINE-kokk Pål Jetmundsen med venner.

Skolekantine på 2. plass

Om vinneren av sølvplassen, Nannestad videregående kantine, sier juryen at det oser av matglede og stor kunnskap fra start til mål – stedet drives nemlig av vår kommende generasjon kokker. Elevene lærer å drive kantine og lager det meste av maten fra bunnen med egenproduserte kjøtt-, fisk- og bakervarer. Målene for bedriften er klare: Kun det beste er godt nok! Våre mattradisjoner blir også godt tatt vare på. Kantinen er et samlingspunkt og selve «hjertet» på skolen. Alle spiser her. Fra rektor til lærere, til elever og folk i nærmiljøet!

Bronse til diakonal institusjon

Hos vinneren av 3.-plassen, Vålerengen bo- og Servicesenter i Oslo, er det «god stemning i veggene» og helt klart et godt sted å bli gammel, mener juryen. Mottoet til denne institusjonen, som drives av Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo, er at alle beboerne skal ha det bra, og beboerne involveres også i matlagingen. Et begrep som kjøkkensjefen brukte var «gylne måltidsøyeblikk».

Om Årets Matgledebedrift

Årets Matgledebedrift er en landsomfattende konkurranse med mål om å skape gode og sunne matopplevelser. Det er også en feiring av matkultur og bordets gleder, og hyller storhusholdningsbedriftene som skaper matglede utenom det vanlige. Vinnerne ble kåret av en fagjury bestående av representanter fra TINE Partner og mesterkokk Ørjan Johannessen, som var årets juryformann.

Årets Matgledebedrift arrangeres av TINE Partner – i år for niende gang.

Nytt i år har vært at kjedekontorene, storhusholdningsstedene og TINE Partner salgsorganisasjon – alle har kunnet nominere storhusholdningsbedrifter som kandidater for å vinne den gjeve prisen. Juryen besøkte i år alle de nominerte kandidatene! Alle fikk på den måten like muligheter til å vise fram sin fremragende matglede da juryen kom på besøk. Alle stedene imponerte juryen på sin egen måte. Ut fra besøkene valgte juryen ut seks finalister.

Juryen

Vinnerne blir kåret av juryen, som består av verdens beste kokk Ørjan Johannessen; salgsdirektør i TINE Partner, Terje Døsrønningen; matfaglig ansvarlig i TINE Partner, Pål Jetmundsen og produktgruppesjef i TINE Partner, Brita Unnerud.

Powered by Labrador CMS