NY BOK: Kulinarisk Akademi har gitt ut ny bok.

Ny bok fra KA-kokker

Boknyheten Kok & stek viser hvordan du får et perfekt resultat når du varmebehandler grønnsaker, frukt, fisk og kjøtt. 

Publisert Sist oppdatert

Kok & stek viser hvordan "folk flest" kan få et perfekt resultat når de varmebehandler grønnsaker, frukt, fisk og kjøtt. Det er mange måter å koke og steke på, og her presenteres de viktigste prosessene for et vellykket resultat: Koking, posjering, blansjering, confitering, sous vide, pannesteking, braisering, ovnsteking, grilling og fritering.

I tillegg til teknikker og forklaringer på grunnleggende framgangsmåter, inneholder boka oppskrifter på retter av alle slag.

Bak boken står to kokker fra Kulinarisk Akademi. Espen Vesterdal Larsen er utdannet både kokk og konditor. Han var med i kokkelandslaget i 1998–2008 og har utallige medaljer fra konkurranser med laget. Han avsluttet sin periode med olympisk gull i 2008. Jostein Medhus, utdannet kokk, var kaptein på Det norske kokkelandslaget i 2009–10, og fra 2011 har han vært manager for både junior- og seniorlandslaget. I 2012 ledet han landslaget til sølv i OL. Han har vært kjøkkensjef ved flere anerkjente restauranter, blant annet Oro og Renaa. Begge er mat- og drikkefaglige rådgivere på Kulinarisk Akademi.

 

Powered by Labrador CMS