Lorry får sin egen akevitt

Lorrys kjente og ukjente venner og stamgjester stilte opp i de tradisjonsrike lokalene da kulturinstitusjonen fikk sin egen akevitt.

Publisert Sist oppdatert

Lorry har alltid vært et møtested for frie sjeler, fra billedkunstnere til forfattere, skuespillere, musikere og til og med en og annen politiker og næringslivstopp. I tillegg er det blitt et fast møtested for flere i hovedstadens gryende gründermiljø, som passer godt inn i stedets kreative og skapende miljø. Lorry har mange venner.

Blant de mange kjente og ukjente vennene og kulturpersonlighetene som møtte opp nylig for å feire at Lorry nå endelig får sin egen akevitt, var Espen Skjønberg, Nils Ole Oftebro, Odd Karsten Tveit, Turid Øversveen, Bjørn Floberg, Tommy Sørbø, Onkel P og Bendik Rugås. Og det var ingen tvil om at de gylne dråpene falt forsamlingen i smak. (Saken fortsetter under bildet)

Tradisjonsrikt møtested

I tillegg til å være et rampete og uformelt spisested er det også kjent for kelnere med respekt for sitt yrke, iført lange serveringsforklær og hvite skjorter med fargerike sløyfer. Det skulle da bare mangle at stedet og store deler av norsk kulturelite ikke fikk sin egen akevitt! Stedets historie går helt tilbake til midten av 1870-årene og er drevet av samme familie gjennom tre generasjoner de siste 60 årene.

– Dette er en merkedag for Lorry, sier Nicolai Bauer, som sammen med broren Karl-Axel nå har overtatt ansvaret for Lorry fra sin far Karl-Otto. (Saken fortsetter under bildet)

– Det tok oss 140 år, men nå har vi endelig fått vår egen Lorry Akevitt!

Kunst på flaske

Lorry er kjent for sin ekstraordinære kunstsamling, samlet gjennom hele stedets historie. Veggene er tapetsert med 207 kunstverk av over 70 kunstnere. Restaurantens berømte båser bærer også flere av kunstnernes navn, som en hyllest til deres bidrag til kunsten så vel som mange år som stamgjester på Lorry.

Blant kunstnerne finner vi også Trond Fladseth, og Lorry Akevitts etikett er prydet av Fladseth-maleriet som henger over det som var hans stambord i restauranten i over 30 år. Akevitten er utviklet med Lorrys motto “Folkelig, frodig og fandenivoldsk” i tankene, og Lorry og Palmer Group har utviklet en blend uten jåleri – perfekt til norsk tradisjonsrik mat eller alene.

Selve innholdet blir produsert i Grimstad med base i norsk potetsprit. Krydderblandingen i destillasjonen er blant annet norsk karve, paradiskorn, sitrus og stjerneanis. Etter destillasjonen gjennomføres en fatlagring på minimum 12 måneder med brukte sherryfat.

Lorry Akevitt finner du selvsagt på Lorry, men fra og med i dag kan du også finne den i Vinmonopolets bestillingsliste. Til glede for Lorrys mange venner – eller til deg som bare leter etter en god akevitt til jul.

 

Powered by Labrador CMS