Kongene av pinnekjøtt

Nortura er årets vinner av innkjøpsorganisasjonen Nores SA sin prestisjefylte pinnekjøttkåring.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken gikk årets store pinnekjøttkåring av stabelen på Grand Hotel Terminus i Bergen hvor 130 Nores medlemmer innen hotell- og restaurantbransjen smakte seg gjennom pinnekjøtt fra fire leverandører i en blindtest. Evalueringskriteriene var smak, utseende og konsistens og leverandørene var Nortura, Brakstad, Grillstad og Fatland, som alle leverte pinnekjøtt av god kvalitet.

Jublet av glede

– Det er med stor stolthet vi mottok prisen, og jubelen står i taket helt tilbake til det produserende anlegget i Sogndal, sier Birger Frimo, kjedesjef i Nortura Proff.

– Nøkkelen i år tror jeg var den jevne kvaliteten på det som ble servert, slik at alle fikk stykker som så og smakte mer eller mindre likt. NORTURA Sogndal ved Unn Sjøthun Uglane legger mye jobb i å finne det beste råstoffet som skal gå til pinnekjøtt, fortsetter han.

– De inviterte medlemmene utfører testen med stor entusiasme og profesjonalitet. For mange er pinnekjøttesten en viktig arena for å kartlegge årets kvalitet og for valg av leverandør til nettopp deres bedrift. I 2015 kjøpte Nores’ medlemmer over 50 tonn og kvaliteten er av stor betydning, sier innkjøpssjef Petter Ravik i Nores.

Om Nores SA

Nores er en av de ledende innkjøpsorganisasjonen i Norge og Sverige. Medlemmene består av veletablerte hoteller og restauranter, både enkeltbedrifter, eiergrupperinger og kjeder. Samlet innkjøpsvolum i 2016 er over 2,5 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS