Drømmerolle for Juvet Landskapshotell

Drømmerolle for Juvet Landskapshotell

I morgen er det premiere på den internasjonale sci-fi-filmen «Ex Machina», som er delvis spilt inn rundt Juvet Landskapshotell i Valldal på Sunnmøre.

Hotelleier Knut Slinning inviterer til gratis utekino på Juvet Landskapshotell fredag.

– Bygdekinoen kommer og setter opp et stort utendørs lerret. Vi håper også å få noen av dem som står bak filmen til å være med, sier Slinning til smp.no.

Distribueres verden over

Filmen er skrevet og regissert av Alex Garland, og har kjente skuespillere som Oscar Isaac, Alicia Vikander og Domhnall Gleeson i sentrale roller.

Universal Pictures International har finansiert filmen, som skal distribueres over hele verden.

– Vi synes det er kjempegøy at vår medlemsbedrift Juvet sammen med Sunnmøre og landet som helhet får denne internasjonale eksponeringen, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Rundt hundre filmfolk fra Universal Studios var i sving under opptakene på Sunnmøre i august 2013.

– Vi lette over hele verden og det var veldig vanskelig å finne stedet vi ville filme. Da vi kom hit til Valldal, var vi ikke i tvil lenger, sa produksjonsdesigner Mark Digby til NRK under innspillingen.

– Storslått og spesiell natur

Valldal skal forestille Alaska i filmen, mens Juvet Landskapshotell fungerer som landstedet til en styrtrik dataprogrammerer. Dit kommer en ung ansatt som må delta i et eksperiment med en kvinnelig robot.

Selv om «Ex Machina» ikke utspiller seg i Norge, tror produksjonsdesigner Digby at naturbildene i filmen vil pirre nysgjerrigheten til mange seere.

Samtlige utescener i «Ex Machina» er nemlig spilt inn i Norge.

– Jeg tror naturen er så storslått og spesiell at alle vil spørre hvor vi filmet hen. Folk kommer til å finne ut at det er Norge, sier Digby.

 

Scandic med Funkis-takeover

I forbindelse med FNs internasjonale dag for funksjonshemmede, gjentok Scandic Hotels fjorårets suksess med «Funkis takeover». Fem mennesker med nedsatt funksjonsevne overtok stillinger på Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport for én dag. Målet er å sette søkelys på mangfold og bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Les hele saken

Til toppen