DYRERE: Romas økning av hotellskatten fører til høyere priser på overnatting.
DYRERE: Romas økning av hotellskatten fører til høyere priser på overnatting.

Dobler hotellskatten

Roma-turister må betale mer for vedlikehold og renhold i den evige stad.

Nå blir det dyrere for besøkende å overnatte på hotell i Roma. Fra 1. september dobler myndighetene hotellskatten «tassa di soggiorno», melder Telegraph.co.uk. 

Skatten ble introdusert i 2011, og pengene går til vedlikehold og renovasjon i millionbyen. Gjester som tar inn på et hotell med fem stjerner, øker skatten til det mer enn dobbelte, fra tre euro til syv euro. Ved firestjerners hoteller øker skatten fra tre euro til seks euro per overnatting.

En familie på fire som bor på et femstjernershotell, må dermed ut med over 900 kroner ekstra for en uke (112 euro), mens tilsvarende økning på et firestjernershotell blir nesten 700 kroner (84 euro).

For hoteller med én, to og tre stjerner, samt «Bed & Breakfast» økes også skatten, men avgiftsnivået er noe lavere. Besøkende på ungdomsherberger slipper å betale skatt. 

Avgiftsøkningen i Roma ble vedtatt for bare noen uker siden, og reisenæringen har reagert på at det har gått så fort fra vedtak til implementering. De mener det betyr at næringen må dekke ekstrautgiftene for pakker som allerede er solgt, skriver Telegraph.co.uk.

 

 

Til toppen