SKIFTER: Johannes Leitz går fra Red & White til Moestue Grape Selections.
SKIFTER: Johannes Leitz går fra Red & White til Moestue Grape Selections.

Moestue overtar agenturet på Leitz

Weingut Leitz bytter importør fra Red & White til Moestue Grape Selections.

Etter flere gode år hos Red & White ønsket Johannes Leitz (bildet) å samarbeide med en annen norsk vinimportør for å tilpasse seg et stadig skiftende marked. Det ble da naturlig for ham å ta kontakt med en god venn gjennom mange år, Christopher Moestue.

Overgangen vil skje gradvis, og de første Moestue-importerte vinene fra Leitz lanseres i bestillingsutvalget på Vinmonopolet 4. mai.

Debuterte på Vinfeber

– Vi takker Red & White for innsatsen, og håper at overgangen blir så smidig og ryddig som mulig for alle involverte, sier Christopher Moestue.

Johannes Leitz gjorde nylig sin første opptreden under Moestue-paraplyen på Moestue-gruppens årlige vinmesse Vinfeber, som i februar hvert år samler godt over 500 vinelskere, bransjefolk og journalister på Vulkan Arena i Oslo.

– Vi gleder oss til å ta Leitz til nye høyder på det norske markedet, og begge parter har mange gode ideer til hvordan vi kan gjøre nettopp dette, sier Christopher Moestue.

NB: Saken fortsetter under bildet.

FORNØYD: Christopher Moestue er fornøyd med å få Leitz i porteføljen.

Populær i Norge

Leitz har utvilsomt vært ledestjernen i riesling-revolusjonen som har funnet sted i Norge de siste 15 årene, etter hvert som tørre rieslinger av høy kvalitet for alvor har sjarmert det norske folk i senk. I dag er for eksempel Leitz Rheingau Riesling trocken 2016 Vinmonpolets mestselgende hvitvin i prisklassen 125-150 kroner.

– Johannes var tidlig ute med å tilby riesling av topp kvalitet i både flaske og på Bag-in-Box, han var en av de første som lanserte rieslinger med skrukork, og GG-ene hans har høstet lovord og bred anerkjennelse blant både journalister og konsumenter. Han greier med andre ord det kunststykket å levere kvalitet på alle nivåer, sier Christopher Moestue.

Gleden er gjensidig

Og begeistringen er heldigvis like stor på den andre siden.

- Christopher og jeg har vært venner i 15 år, så jeg gleder meg til å også jobbe sammen med ham og teamet hans, som består av kompetente og erfarne mennesker med høy faglig kunnskap og stor lidenskap for god vin, sier Johannes Leitz.

- Det er også viktig for meg at Moestue Grape Selections er et selskap med en langsiktig tankegang, en dyktig salgsavdeling, et utstrakt nettverk og en ledende posisjon i Horeca-markedet i Norge, og det blir ikke minst moro å bli en del av en så spennende og variert portefølje.

Scandic med Funkis-takeover

I forbindelse med FNs internasjonale dag for funksjonshemmede, gjentok Scandic Hotels fjorårets suksess med «Funkis takeover». Fem mennesker med nedsatt funksjonsevne overtok stillinger på Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport for én dag. Målet er å sette søkelys på mangfold og bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Les hele saken

Til toppen