Forventer rekordhøst

Forventer rekordhøst

Fem år med dette har gitt eventyrlig vekst. Nå ruster Trysil seg for tidenes høstsesong.

Trysil har til nå investert 22 millioner kroner i sykkelprosjektet, og er nå inne i sitt femte år med utvikling av tilrettelagte sykkelstier. Investeringen har medført en vekst i antall kommersielle gjestedøgn for sommeren på 43 prosent siden 2013.

– Et eventyr, sier turistsjefen i Trysil.

Det er nå fem år siden Trysil tråkket til og satset alt på en sommeropplevelse som ingen i Norge kunne skilte med. Et tilrettelagt og familievennlig stisykkelanlegg ble nøkkelen til sommersuksess.

– Vi er svært fornøyd med at vi fortsetter å vokse om sommeren. I juli hadde vi 28 prosent flere kommersielle gjester i Trysil sammenlignet med juli i fjor, forteller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil. - Flere gjester til Trysil om sommeren er grunnlaget for reiselivets utvikling i kommunen. Det skaper inntekter og kommersiell virksomhet, og det er også grunnlag for vekst i tilknyttede bransjer.

INVESTERING: Trysil har investert 22 millioner i stisykkel-prosjektet.

Flere skandinaviske gjester

I Trysil er det ingen tvil om hva som trekker sommergjester til Trysil.

– I mai til juli hadde vi 177.700 syklede runder i sykkelanlegget vårt, og det er økning på 18 prosent mot i fjor, sier Sanaker Lohne. - Grunnen til at gjestene kommer til oss er fordi vi er blitt en av de mest komplette sykkeldestinasjonene i Europa. Vi har klart å skape en unik sommeropplevelse, med et helhetlig produkt for hele familien. Nå ser vi også at vi begynner å nå ut med markedsføringen vår i hele Skandinavia. I juli har vi hatt nesten 40 prosent flere svensker gjester og 60 prosent flere dansker gjester her.

Bærekraftig utvikling

Sykkelprosjektet har virkelig satt sommer-Trysil på kartet. Nå vil også de andre fjelldestinasjonene i Norge være med på suksessen.

– Vi har hatt over 30 destinasjoner både fra Norge, Sverige, Danmark og Finland på studietur i Trysil de siste årene. Vi har delt våre erfaringer bredt. Det tror vi er viktig for å sikre en god og bærekraftig utvikling av sykkel som reiselivsprodukt. Det er mange fallgruver, og det er viktig at alle har fokus på kvalitet og sikkerhet, sier Sanaker Lohne.

MORO: Syklingen er ekstremt moro for både store og små.

Forventer rekordhøst

Høsten er en populær tid for å ta turen på fjellet. Med en rekordsommer i ryggen forventer Trysil nå storinnrykk av syklister i høsthelgene fremover.

– Vi er foreløpig bare litt over halvveis i sykkelsesongen. Stibyggerne holder fortsatt på for fullt, så vi skal åpne noen fantastiske sykkelnyheter i løpet av høsten. På fredag åpnet vi en ny, rød heisbasert sykkelsti, vi holder på å utvide sykkelparken og skal blant annet åpne en unik parallellslalåmbane i løpet av høsten, forteller en ivrig Sanaker Lohne.

NYE STIER: Stibyggerne har ikke ligget på latsiden i sommer.
Til toppen