ROBOT: Den "norske" pannekakeroboten kan lage hvilke som helst motiver.

Lar roboten lage pannekakene

En gründer i Hokksund har utviklet en robot som lager pannekaker som ser ut som Obama, Eiffeltårnet eller Marcus og Martinus, for den sakens skyld. Neste prosjekt er å kunne printe ut sunn mat.

Det var et temabilag utgitt av Næringsforeningen i Drammensregionen som gjorde oss oppmerksom på Obama-pannekakene. Og mannen bak pannekakeroboten er Miguel Valenzuela. 42-åringen har meksikanske røtter, men siden 2011 har han bodd i Hokksund med kone og tre barn.

Tidligere jobbet han i et lokalt tech-selskap, men nå har han sluttet for å satse alt på pannekakeroboten.

– Det spesielle med pannekakeroboten er at du selv kan tegne hvordan du vil at pannekaken skal se ut. I tillegg kan du bruke ferdie tegninger og mønster som allerede ligger på pc-en, sier Valenzuela til næringsbladet.

Mange muligheter

Så om du er Obama-fan, Trump-fantast eller bare digger Marcus eller Martinus, så er det mulig å skreddersy sine egne pannekaker. Roboten streker opp bildet og fordeler så røren til bildet på en stekeplate, forteller han, og demonstrer.

Pannekakerøren lages på forhånd, fylles i plastrør og ved bruk av farger og steketid lages de mest utrolige varianter.

Vil utvide til mat

Gjennom et kickstart-program i USA ble det samlet inn 3,4 millioner kroner til pannekakeprosjektet og gründeren innledet så et samarbeid med et New York-basert selskap for å markedsføre produktet. Selve produksjonen foregår i Kina og det selges nå etter sigende 500 modeller av roboten i måneden.

– Det er jo et morsomt produkt for både voksne og barn, og spesielt har interessen fra skoler og fritidsordninger vært stor. I tillegg er det en del restauranter som ønsker å kjøpe maskinen, sier Valenzuela, til bladet.

Han forteller også at han nå er i gang med å utvikle en 3D-printer som skriver ut sunne matprodukter av gulrøtter, poteter, grønnsaker og lignende.

Han fremholder at det er langt fra det viktigste å bli rik på dette.

– Jeg er allerede veldig rik; jeg har en fantastisk familie og jeg bor i et flott land. Det handler om mye mer enn å lage en maskin for å tjene penger. Like viktig er det å få flere barn og unge interessert i matematikk og entreprenørskap og se teknologi på en ny måte, avslutter Valenzuela.

Ringrev til Miele

Anders Kjekstad er ny norgessjef for Miele fra august 2017. Miele står for tiden øverst på nordmenns ønskeliste, og det selges flere Miele-produkter i Norge enn i nærmest alle andre land. Les hele saken

Til toppen