Valentines-godbiten med en tvist

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Ved å tilsette Amarula i deigen og glasuren får gulrotkaken en eksotisk smak av den Sør-Afrikanske marula-frukten som sikrer at kaken skiller seg ut på den romantiske dagen.   

Laget med kjærlighet og med en lett fruktig karamellsmak som man bare kan få fra den Sør-Afrikanske kremlikøren Amarula, blir den ultimate Amarula gulrotkaken en romantisk hit. Den egner seg like godt foran peisen med en kopp te, som den ultimate avslutningen på en romantisk middag med levende lys.   

Den ultimate Amarula gulrotkake

Ingredienser:

3 dl mel

2 ts bakepulver

1 ½ ts natron

½ ts kanel

¼ ts muskat

¼ ts allehånde

1 ts salt

4 store egg (romtempererte)

3 dl olje

3 dl sukker

5 dl revet gulrot

2,5 dl revet frisk ananas eller eple

2,5 dl hakkede pekannøtter

0,5 dl Amarula

1,25dl glatt aprikossyltetøy

 

Metode:

Sil de tørre ingrediensene i en bolle. Pisk eggene og gradvis tilsett sukker inntil du får en tykk deig. Hell oljen sakte i deigen og visp i ytterligere 2 minutter. Tilsett gulrøtter, ananas, nøtter, Amarula og aprikossyltetøy og bland for hånd.

 

Tilsett deretter de tørre ingrediensene i røren og fold inn med en slikkepott til det er godt blandet. Smør en kakeform (28cm i diameter) med løs bunn eller 2 brødformer. Legg enten bakepapir i formen eller dryss med finknuste Marie kjeks. Hell blandingen i forvarmet ovn og stek ved 180 °C i en time og ti minutter. La kaken kjøle seg i formen før du tar den ut.

 

Tips til kakeform: 

- Om du bruker en 28cm form med et hull i midten vil det være litt for mye røre. Fyll to tredjedeler av formen med deig og hell resten av blandingen i en muffinsform (rekker til +/- 6 muffins).

- Avlang form - bruk en stor avlang form - 30cm x 10cm eller 2 små.

 

Kremostglasur:

60g smør

250g siktet melis

15ml Amarula

125g kremost eller glatt lav-fett cottage cheese - se tips nedenfor

 

Glasur:

Bland smør og melis. Rør forsiktig inn Amarula og kremost.

Ikke rør for mye når osten er tilsatt for å unngå at glasuren blir tyntflytende.

 

Dekorasjon:

Dekorer med tørket annanas og nøtter.

  

Teaser:

Ved å tilsette Amarula i deigen og glasuren får gulrotkaken en eksotisk smak av den Sør-Afrikanske marula-frukten som sikrer at kaken skiller seg ut på den romantiske dagen.   

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS