Trekker osen ned

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Den nye benkeventilatoren BORA trekker dampen direkte ned fra koketoppen. 

BORA benkventilator som lanseres i Norge av Morten Engebretsen AS nå i høst er en revolusjonerende ventilasjonsteknologi som trekker av dampen direkte fra koketoppen.

 

Fysisk prinsipp

Ventilatoren skal være mer effektiv enn vanlige kjøkkenhetter da den benytter seg av et grunnleggende fysisk prinsipp; dampen stiger med en hastighet på en meter per sekund, mens BORA koketoppventilasjon trekker av damp i en nedgående retning med en hastighet på fire meter i sekundet. Dermed blir damp og os umiddelbart trukket vekk slik at kokken er omgitt av frisk, ren luft, og verken hår, klær eller kjøkken tenger lukte av matlaging.

Det skal også være fysisk lettere å fjerne damp direkte fra koketoppen. BORA avtrekksvifte genererer en horisontal luftstrøm som tar med seg 100 prosent av dampen fra kjeler og panner. Dette hindrer varm, fettet damp og ubehagelig odør i å spre seg i rommet.

Ifølge en pressemelding fra Morten Engebretsen skal BORA ventilatorer både gi matlaging uten lukt, være energibesparende, stillegående og lette å rengjøre. I tillegg gir det en ny frihet innen kjøkkenarkitektur. Ventilatorene er laget i solide materialer som rustfritt stål, og har fått utmerkelsen Red Dot 2012 for sitt design.

 

 

Integrert

BORA benkventilatorer kan integreres i alle typer benkematerialer som tre, stein eller rustfritt stål. Den tekniske utrustningen er gjemt diskret vekk i sokkelen på benkeskapene, slik at ingen langringsplass går til spille. Dette gir større frihet til å designe gode kjøkkenløsninger uten den begrensningen som en hette setter. Ventilatorene kan plukkes fra hverandre og delene settes rett inn i oppvaskmaskinen.

Systemet skal også være stillegående, og selv ved full kraft er lydnivået bare 54 desibel. Kjøtt som steker gir til sammenlikning et lydnivå på ca 70 desibel.

BORA benkeventilasjon ble utviklet av Willi Bruckbauer, grunnlegger og CEO i BORA Lüftungstechnik GmbH. I flere ti-år har de ofte montrøst store kjøkkenhettene irritert ham. "Avtrekkshetter er bare overpriset komfyrbelysning, og jeg ønsket å erstatte dem med et mye mer effektivt system" sier den selv-ansatte snekkermester for å forklare hvordan han fikk ideen til produktutviklingen.

 

BORA benkeventilasjon er tilgjengelig i to versjoner:

BORA Classic – det mest økonomiske systemet for ambisiøse hobbykokker. Med en dybde på 51 cm kan det bli installert i kjøkkenløsninger med standard benkeplater og kommer i kombinasjon med keramisk, induksjon eller gass-koketoppper.

BORA Professional – Systemet som møter de høyeste kulinariske krav. De ekstra dype koketoppene på 54 cm gir plass til to store kjeler eller panner på sonene foran og bak. Kundene kan velge mellom keramisk, induksjon, gass eller teppanyaki rustfri stålgrill.

Begge versjoner kan utstyres for utkast eller resirkulering av luft. 

 

 

Teaser:

Den nye benkeventilatoren BORA trekker dampen direkte ned fra koketoppen. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
BORA benkeventilatorer trekker damp og os direkte ned fra kokeplaten. (Foto: Produsenten)
Powered by Labrador CMS