Overtar roret i Bocuse d’Or Norge

Publisert Sist oppdatert

Arne Sørvig (47) er ansatt som daglig leder i Stiftelsen Bocuse d’Or Norge. Han overtar jobben etter Odd Ivar Solvold.

– Jeg ser frem til å bidra til at det norske kokkemiljøet fortsatt skal befinne seg i den internasjonale toppligaen. Dette må jo være en av Norges artigste jobber, sier Arne Sørvig til horecanytt.no

Han starter i stillingen 1. oktober 2014. Sørvig kommer fra Universitetet i Stavanger, der han fullfører en doktorgrad i industriell økonomi og markedsføring. Han tok også fagbrev som kokk i 1991.

Før Universitetet i Stavanger jobbet han flere år i sjømatnæringen som markedsdirektør i Marine Harvest Group og som country director i Norges Sjømatråd. Før dette var han daglig leder i Fagforum for Mat og Drikke (nå Måltidets Hus) i Stavanger. 

Sørvig har en mastergrad i Internasjonal Hotell- og Reiselivsutvikling fra Norsk Hotellhøgskole og Cornell University i USA, og har vokst opp i hotell- og reiselivsnæringen der han fikk sin første yrkeserfaring. Han tok også fagbrev som kokk i 1991.

– Vi er svært glade for at Arne Sørvig har takket ja til å lede arbeidet med å sikre at norske kokker fortsatt kommer på pallen i de to Bocuse d’Or-konkurransene; EM og VM i kokkekunst. Han har bred nasjonal og internasjonal erfaring fra matrelatert næringsliv, og vil tilføre Bocuse d’Or Norge verdifull kompetanse og kapasitet, sier Jo Rodin, styreleder i Stiftelsen Bocuse d’Or Norge. 

Neste uke arrangeres Bocuse d’Or Europe 2014 i Stockholm, der Ørjan Johannessen skal forsvare de norske fargene og også seieren fra Bocuse d’Or Europe 2012 i Brussel i Belgia.

 

De 12 beste i Stockholm går videre til hovedkonkurransen i Lyon i januar 2015.

Powered by Labrador CMS