– Mange kan vinne

Tidligere Bocuse-kokk og nåværende Michelin-stjerne-restauranteier Sven-Erik Renaa sier han ble imponert av flere land i dag. – Dette er det mange som kan vinne.

Etter at dagens land har levert sine retter, møtte vi Sven-Erik Renaa i messehallene i Budapest. Han var meget imponert over det han nettopp hadde sett.

– Her skal vi i hvert fall ikke være sikre på seier, for det var mange land som leverte et meget høyt nivå i dag. Jeg ble både veldig imponert og overrasket, seier Renaa.

Han ramser opp både Sverige, Danmark, Frankrike og hjemmenasjonen Ungarn som potensielle vinnere. I tillegg til Norge. Han nevnte også Sveits som en potensiell utfordrer.

– Dette kan bli seier og det kan bli femteplass. Det er umulig å si, rett og slett, sier Renaa.

Kofoed-inspirert

Han syntes å se tydelige Rasmus Kofoed-inspirasjoner fra Ungarn. Kofoed har vært en viktig bidragsyter i forkant av konkurransen, selv om han i dag er å finne i dommerpanelet.

– Jeg syntes jeg så tydelige trekk fra Rasmus. Det Ungarn leverte var veldig, veldig bra, sier Renaa.

Siden samtlige nasjoner nå har levert, er det nå opp til dommerne å avgjøre hvilke elleve nasjoner som får representere Europa i Lyon i januar 2017, og hvilke land som blir topp tre. I tillegg skal det også kåres beste fiske- og kjøttrett, kjent som femte og fjerdeplass.

Resultatet er ventet å bli gjort kjent et sted mellom 18.00 og 18.30. Vi følger hele sermonien.

Ringrev til Miele

Anders Kjekstad er ny norgessjef for Miele fra august 2017. Miele står for tiden øverst på nordmenns ønskeliste, og det selges flere Miele-produkter i Norge enn i nærmest alle andre land. Les hele saken

Til toppen