Best Western overtar Sweden Hotels.

Overtakelsen gjør at Best Western Hotels & Resorts blir «söta brors» største hotellkjede.

Målet er å styrke kjedenes konkurransedyktighet og skape forutsetninger for å ligge i forkant av utviklingen innen distribusjon, kundeforhold og innkjøp.

Til sammen kommer kjedene nå til å tilby et nettverk med 135 hoteller i Sverige og totalt 180 i Skandinavia.

– Deler samme visjon

Best Western Hotels & Resorts (BWHR) og Sweden Hotels deler samme visjon og idé, ved å samarbeide gjøre privateide og individuelle hoteller mer suksessrike, samt å tilby et personlig og lokalt alternativ, skriver Best Western i en pressemelding.

Gjennom samarbeidet får Sweden Hotels tilgang til BWHRs moderne digitale plattform, distribusjonssystem og lojalitetsprogram.

– Det føles veldig bra å bli en del av BWHR, sier Jenny Bänsch Larsson, styreleder i Sweden Hotels. Med samarbeidet med BWHR vil vi nå kunne tilby enda bedre hjelp innen områder som distribusjon, markedsføring, innkjøp og salg.

Naturlig utvikling

– Å overta Sweden Hotels er en strategisk viktig avgjørelse og en naturlig utvikling for oss, sier Johan Kukacka, adm. dir. for Best Western Hotels & Resorts i Skandinavia.

Nå blir de Sveriges største hotellkjede.

– Som Sveriges største hotellkjede skaper vi enda bedre forutsetninger for å ruste oss for fremtidig suksess og levere enda sterkere resultater for våre hoteller, sier Kukacka.

Ringrev til Miele

Anders Kjekstad er ny norgessjef for Miele fra august 2017. Miele står for tiden øverst på nordmenns ønskeliste, og det selges flere Miele-produkter i Norge enn i nærmest alle andre land. Les hele saken

Til toppen