ASKO satser på hydrogen

Når ASKO skal bestille nye lastebiler satser de på hydrogendrevne biler. Målet er å bli klimanøytral.

ASKO har en ambisjon om å bli klimanøytral. Ambisjonen innebærer at de kun skal distribuere matvarer med fornybart drivstoff.

Hydrogenprosjektet til ASKO Midt-Norge er et viktig ledd i denne strategien. Hydrogen skal framstilles lokalt, ved hjelp av solceller. Målet er at både lastebiler og trucker skal kjøres med lokalt produsert hydrogen, skriver de i en pressmelding.

ASKO har definert et fremtidig drivstoffmønster hvor elektriske og hydrogendrevne biler vil være et satsingsområde når teknologien er ferdig utprøvd. Det er besluttet at ASKO Midt-Norge skal bygge et anlegg for produksjon av hydrogen. Erfaringene fra dette anlegget vil danne grunnlag for videre satsing på hydrogen innenfor ASKO.

Enova bidrar økonomisk til prosjektet gjennom å støtte ASKOs investeringer i kjøretøy og hydrogenproduksjonsanlegg med i overkant av 19,6 millioner kroner. Selskapet anser prosjektet som viktig for å bygge kunnskap i bransjen om hvordan hydrogendrevne lastebiler vil fungere under tøffe norske forhold.

Ringrev til Miele

Anders Kjekstad er ny norgessjef for Miele fra august 2017. Miele står for tiden øverst på nordmenns ønskeliste, og det selges flere Miele-produkter i Norge enn i nærmest alle andre land. Les hele saken

Til toppen