ASKO satser på hydrogen

Når ASKO skal bestille nye lastebiler satser de på hydrogendrevne biler. Målet er å bli klimanøytral.

ASKO har en ambisjon om å bli klimanøytral. Ambisjonen innebærer at de kun skal distribuere matvarer med fornybart drivstoff.

Hydrogenprosjektet til ASKO Midt-Norge er et viktig ledd i denne strategien. Hydrogen skal framstilles lokalt, ved hjelp av solceller. Målet er at både lastebiler og trucker skal kjøres med lokalt produsert hydrogen, skriver de i en pressmelding.

ASKO har definert et fremtidig drivstoffmønster hvor elektriske og hydrogendrevne biler vil være et satsingsområde når teknologien er ferdig utprøvd. Det er besluttet at ASKO Midt-Norge skal bygge et anlegg for produksjon av hydrogen. Erfaringene fra dette anlegget vil danne grunnlag for videre satsing på hydrogen innenfor ASKO.

Enova bidrar økonomisk til prosjektet gjennom å støtte ASKOs investeringer i kjøretøy og hydrogenproduksjonsanlegg med i overkant av 19,6 millioner kroner. Selskapet anser prosjektet som viktig for å bygge kunnskap i bransjen om hvordan hydrogendrevne lastebiler vil fungere under tøffe norske forhold.

Får designe fremtidens møterom

Når Clarion Hotel The Hub åpner i mars 2019, får studenter og designinteresserte en unik mulighet til å utforme et av hotellets møterom med konsept, design og navn. Vinneren av «Creative Room Challenge» får ideen sin satt ut i live på det som skal bli landets største konferansehotell. Les hele saken

Til toppen