POPULÆRT: På Fýri Resort i Hemsedal er det ventelister på hotellrom. Hotellet, som sto klart i 2019, ligger 625 meter over havet med utsikt mot idylliske Tottentoppen, og har vært en enorm suksess.

Hemsedal: Venteliste. Norefjell: Få ledige rom. Geilo: Fullt. Strømstad: Fullt

Fulle hus og stormende jubel for mange hoteller i påsken.

Publisert Sist oppdatert

Det er god stemning hos flere hoteller i påskeuken. På Fýri Resort i Hemsedal er rundt 20 personer på venteliste for å få rom!

– Det er veldig gledelig at så mange ønsker å besøke oss. Vi har hatt svært godt besøkt i helgene, og de siste to månedene har det vært fullt. Det er ikke uvanlig med ventelister i helgene, men denne påsken er det virkelig trøkk, sier daglig leder, Henric Jacobsson, til Hotellmagasinet.

Hotellet, som eies av Buchardt og alpinisten Aksel Lund Svindal, driftes av det svenske driftsselskapet ESS Group. Hotellet har 144 rom og 47 leiligheter med tilhørighet til hotellet.

Allerede uken etter påske venter Jacobsson nok et storinnrykk fra ferieglade svensker.

– Jeg blir veldig fornøyd når jeg våkner og ser at det er minusgrader og mye snø, legger han til.

Livemusikk og afterski

På Norefjell Ski & Spa er det også stort trykk.

– Palmehelgen hadde vi rundt 900 gjester, og fra onsdag til søndag forventer vi 1.200 gjester. Det ligger an til å bli en veldig god påske for oss på Norefjell, sier hotelldirektør Sjur Aalvik til Hotellmagasinet.

Det gigantiske høyfjellshotellet har 121 suiter og 124 standardrom, i tillegg 161 leiligheter rett utenfor hotellet. Aalvik forteller at de kun har noen få standardrom igjen. Og han melder om fantastiske snøforhold.

STORINNRYKK: Direktør på Norefjell Ski & Spa, Sjur Aalvik, venter rundt 1.200 gjester i påskehelgen.

Hotellet drifter blant annet fire restauranter, barer og spa- og badeanlegg. Den fjerde restauranten, som ligger i bunnen av alpinbakken, overtok de i januar.

– Det er en del logistikk som må på plass med tanke på innkjøp, men det skal gå fint. Vi er et par hundre på jobb i påsken, og de aller fleste gjestene er nordmenn. Her blir det livemusikk, afterski og mye annet moro, sier Aalvik.

Bader i gjester

Nylig skrev Hotellmagasinet om perlen Skjerdingen Høyfjellshotell, som ligger ved inngangen til Rondane. Hotellet som drives på dugnad har 42 rom.

– Det har dessverre ikke vært veldig stor interesse i år, heller. Men vi får heldigvis besøk av de faste gjestene som har feriert her i mange år, sier daglig leder Wenche Baltzersen.

31. mars var det nyåpning av Strømstad Spa & Resort. Resorthotellet har blant annet et 2000 m2 stort spaanlegg og 232 rom.

– Fulle hus siden åpning! Vi har noen ledige rom påskeaften, ellers er det fullt. Og det er mange nordmenn her. Det har vært mye jobb de siste dagene, men samtidig utrolig morsomt, sier administrerende direktør, Linda Einarsrud.

På Dr. Holms på Geilo er det adm.dir. Sigmund Vika som styrer. Hotellet med 124 rom og 60 leiligheter melder om strålende vinterforhold. Og mange gjester.

– Palmehelgen har vært veldig bra, og fra onsdag og ut påsken er det utsolgt. Og det er svært gledelig. Det er mange internasjonale turister som er hos oss, sier Vika.

Metalfestival fyller hotell

I Øyer har paret John Kristian Stubban og kona Gry Sjøthun fått fart skikkelig fart på sakene etter at de overtok Nermo Hotell i fjor. Hotellet har 31 rom 2 «drengestuer» og 53 leiligheter. I en SMS til Hotellmagasinet skriver Stubban:

– Påsken i år er som i fjor; det er bra med bookinger på leilighetene, men stille start på hotellet – men tar seg opp igjen fra midten av denne uken. Alle leiligheter er utleid påskehelgen.

Ikke alle skal feriere i fjellet i påsken, og noen ønsker en bypåske. Det kan salgssjef på The Hub i Oslo, Odd Arne Lund, bekrefte.

– Vi er fullbooket fra torsdag til lørdag. Mye skyldes Inferno Metal Festival som arrangeres i påsken, sier han.

Powered by Labrador CMS