GOD STEMNING: Gry Sjøthun og John Kristian Stubban kan vise til fantastiske resultater etter at de overtok Nermo Hotell sommeren 2022.

Dette paret har fått fart på Nermo Hotell

Enorm omsetningsvekst på to års drift - og store planer for framtiden.

– Da Gry kom inn 1. juli 2022 snudde nesten alt over natten; det var en fantastisk sommer selv om omsetningen ikke helt kunne matche «pandemisomrene». Likevel satte vi omsetningsrekord i august, september og oktober, i tillegg til en meget sterk avslutning på året, forteller daglig leder ved Nermo Hotell i Øyer, John Kristian Stubban.

Enorm snuoperasjon

I januar 2022 startet 53-åringen som ny daglig leder Nermo Hotell, og bare måneder etter kom kona Gry Sjøthun (51) etter. Sammen utgjør de nå det nye vertskapet på det historiske hotellet, heter det i en pressemelding fra hotellet.

KOSELIG: Hotellet har vunnet flere priser, og er medlem av «De Historiske Hotell & Spisesteder». Bildet er hentet fra peistuen.

Paret overtok hotellet etter Johannes Nermo, som er femte generasjon eier av hotellet, og drev det fra år 2000 og fram til 2022. Hotellet har 31 rom, to «drengestuer» og 53 utleieleiligheter - og er utstyrt med egen ni-hulls golfbane.

Hotellet omsatte for 4,4 millioner og sysselsatte tre årsverk da Johannes Nermo overtok driften i 2000. I 2022 omsatte selskapet for nesten 20 millioner og sysselsatte 15 årsverk. Målet på kort sikt er å omsette for over 25 millioner etter at stabburene, som etter planen skal bygges dette året, er satt i drift.

– Det er stas å få lov til å føre arven etter femte generasjoner Nermo og nesten 150 år med gjestfrihet. Vi ønsker å gjøre hotellet så lønnsomt som vi bare kan slik at hotellet står sterkt rustet for nye generasjoner Nermo og nye 150 år med hotelldrift, sier paret i pressemeldingen.

Skal bedre økonomien

Fakta om Nermo Hotell

- Nermo Hotell har 31 rom, 2 «drengestuer» og 53 utleieleiligheter.

- Ni-hulls golfbane og 18-hulls putting-golfbane med ekte gress i tillegg til utendørs svømmebasseng.

- Ski inn/ut til alpinanlegget i Hafjell, og egen akebakke.

- Nermo Hotell er stolt medlem av «De Historiske Hotell & Spisesteder» og er Miljøfyrtårnsertifisert.

Hotellet er kåret til «Norway`s best Ski Boutique Hotel» av World Ski Awards sju år på rad, senest i 2022.

Kilde: Nermo Hotell

Hotellet er stolt medlem av De Historiske Hotell og Spisesteder og er miljøfyrtårnsertifisert. Hotellet er sju ganger kåret til «Norway`s best Ski Boutique Hotel» av World Ski Awards.

Nermo Hotell forteller at første driftsåret ble brukt godt med innføring av nye systemer, ny prisstruktur, nye konsepter og det ble satt sammen et team som var klare for vekst og for å levere vertskap, service og mat på det høyeste nivå i regionen.

IDYLL: Nermo Hotell i Gudbrandsdalen ligger fantastisk til med feiende flott utsikt. Hotellet har 31 rom.

Det nye vertskapsparet har slått seg ned i Øyer Kommune hvor de har flyttet inn i et nybygd hus i Sørbygda. Datteren på 8 år er godt etablert på skole mens sønnen på 17 år er for tiden utvekslingsstudent i USA, men kommer tilbake for å fullføre videregående skole på Lillehammer til høsten.

– Vi skal øke omsetningen og bedre økonomien, og bli best i regionen på vertskap, service og mat. I tillegg skal vi være en attraktiv og trygg helårsarbeidsplass med mulighet for god faglig utvikling for våre ansatte. Når gjestene kommer til oss på Nermo Hotell skal de føle at de er heldige og de skal virkelig huske hvor de har vært når de kommer hjem, sier Gry og John Kristian.

Bygger suiter i stabbur

Høsten 2022 ble det installert solcellepanel på låvetaket og i 2023 er planen å bytte til lavenergivinduer. På toppen av tunet er det satt opp to stabbur og som er over 300 år gamle, noe som gjør at gården etter dette får totalt fire stabbur.

De to som allerede er i drift benyttes i dag til oppbevaring og modning av Nermos egen spekeskinke av utgangsgris, mens det andre brukes til overnatting. De siste stabburene skal nå gå gjennom en total forvandling og skal etter planen fremstå som den «overnattingsopplevelsen for de mest kresne gjestene».

Totalt vil det i disse stotabburene bli 4 suiter med hvert sitt fantastiske baderom med badekar som gjør at du kan nyte utsikten mot dalen og «Fakkelmannen». Suitene vil bli utstyrt med eksklusive senger, gass peis, gulvvarme og et interiør som du aldri har sett maken til i Gudbrandsdalen tidligere.

Knallstart på 2023

Gry og John Kristian har lang fartstid fra hotellbransjen og har siden de møttes hatt en drøm om å drive noe sammen. Gry har blant annet lang fartstid fra Thon Hotels, mens John Kristian kom fra Gaustablikk Fjellresort, mens han før det var i SATS Group etter over 17 år i Nordic Choice Hotels - og avsluttet som kjededirektør for Clarion Collection-hotellene.

– Da Nermo Hotell dukket opp som en mulighet fant vi raskt ut at dette var en utfordring som vi ikke kunne gå fra oss. Mulighetene er uendelige, det er et flott sted å etablere seg og samle familien og ikke minst er det et sted hvor vi kan jobbe sammen og dra nytte av alt det som vi har lært gjennom mange år med kjededrift. Da vi parkerte på tunet på Nermo Hotell første gang, visste vi begge at dette var et sted vi kom til å trives på.

GÅR GODT: Nermo Hotell har ski inn/ut til Hafjell alpinanlegg. Hotellet fra 1800-tallet har hatt en meget godt start på 2023.

Året 2023 har ifølge Gry og John Kristian startet fantastisk med store arrangement som ikke var mulig å gjennomføre på samme tid i fjor; flere mindre kurs og selskap og mange individuelle reisende.

– Strømprisene henger fortsatt over oss, og det er stor usikkerhet rundt det øvrige kostnadsbildet og den norske økonomien, men vi føler at vi står godt rustet for å levere et solid resultat for 2023 sammen med det flotte teamet vårt som leverer hver eneste dag.

Powered by Labrador CMS