Sterkt hotellhalvår i Oslo

Sterkt hotellhalvår i Oslo

Ingen storbyer i landet har høyere rombelegg enn hotellene i Oslo med Fornebu. Også på Gardermoen er det grunn til å feire.

Det er ikke bare på rombelegg hotellene i Oslo med Fornebu topper listene for første halvår. Også når det gjelder vekst i rompriser og RevPAR og topper landets hovedstad. Det sier Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting som har analysert hotelltall for første halvår.

Hans siste oversikt viser at kun tre byer har hatt en økning på hotellromprisen som er høyere enn veksten i konsumprisindeksen. De fleste har faktisk opplevd nedgang, men i Oslo med Fornebu er veksten god.

De andre stedene som opplever økning på hotellromprisen er Bodø, Gardermoen, Haugesund og Kristiansand.

Vekst på Gardermoen

Hotellene rundt hovedflyplassen kan også bokføre en pen vekst i første halvår.

– Rombelegget på hotellene ved landets hovedflyplass har hatt en fin vekst de siste årene, og i første halvår i år tar man et solid byks opp fra i fjor, sier Wiederstrøm.

I første halvår steg hotellrombelegget ved Gardermoen med 7,1 % i forhold til første halvår i fjor. Bare fire hotellstorbyer kunne vise til bedre utvikling, ifølge undersøkelsen.

– Romprisene gikk i samme periode opp med 3,5 %. Bare to storbyer slo det resultatet. RevPAR på hotellene ved Gardermoen gikk opp 10,9 %. Bare Drammen og Haugesund hadde høyere vekst i RevPAR i første halvår i år sammenlignet med samme periode i fjor, fortsetter Wiederstrøm.

Gardermoen var landets 5. største «hotellby» i første halvår. Med 344.000 solgte romdøgn havnet man bak Oslo, Bergen, Trondheim (med Værnes) og Stavanger (med Sola, Sandnes og Jæren), men foran blant annet Tromsø, Bodø og Kristiansand.

 

 

Til toppen