Åpner eksklusivt suitehotell

Nå skjer det ting i Henningsvær!

Publisert Sist oppdatert

Classic Norway Hotels åpner snart et nytt suitehotell på bryggekanten i Henningsvær i Lofoten. 

- Vi ser for oss et nyskapende «turistvær» med fastboende, fiskere, handelsvirksomhet og tilreisende. Det forplikter å være en del av et fredet kulturmiljø der mottoet er «vern gjennom bruk». Vår oppgave blir å respektere miljøet og kulturarven, sier administrerende direktør Stephen Meinich-Bache i Classic Norway Hotels.

- Det er en fantastisk følelse å se at planene materialiserer seg. Det er mange mennesker som har vært involvert i å bygge nye Henningsvær Bryggehotell, og derfor er det ekstra gledelig å se at sluttresultatet blir så flott, sier hotelldirektør Magnus Kalvøy.

Det nye Henningsvær Bryggehotell åpner dørene den 1. juli.

Classic Norway Hotels har fra før et hotell i Henningsvær. Dette skifter nå navn til Villa Bryggekanten.

50/50

- Vi har en stor andel internasjonal turisme i Lofoten og synes samtidig det er veldig fint at så mange nordmenn også velger å legge reisen til Henningsvær. Per nå ligger vi med fordeling på ca. 50/50 av utenlandske og norske gjester på forhåndsbookingen for sommeren, sier Kvaløy. 

Henningsvær Bryggehotell får en innredning preget av skinn, ull og materialer med tekstur. Det er «ærlige materialer» der designerne har forholdt seg til færre materialer fordi naturen utenfor som skal være i hovedfokus.

Gjestene skal få en følelse av at naturen der ute samtidig som man innendørs er beskyttet i lune og trygge omgivelser.

Lokalt samarbeid

Lokalbefolkningen i Henningsvær er vant til at mye skjer, og gleder seg til å endelig kunne se resultatene av det som har vært en byggeplass i flere år.

Henningsvær Bryggehotell åpner 1. juli 2024.

- Lokale leverandører av mat og drikke, kunst og aktiviteter tar kontakt om samarbeid, og det er midt i blinken for oss som skal forme hotellet og servicen rundt alt det gode Lofoten og Henningsvær har å by på, forteller Magnus Kalvøy.

Med boutiquehotellet Villa Bryggekanten som har som mål å tilby Lofotens største vinsamling, med rundt 275 ulike viner.

At det er åpnet nye direkteflyruter fra utlandet betyr mye for Lofoten. Med direkte flyruter fra henholdsvis Zürich, Paris og Frankfurt til Evenes er det store muligheter for hotellnæringen.

Destinasjon Lofoten oppgir at regionen ikke søker volumturisme, tanken er at de som kommer skal bli lenger og bruke mer penger.

.

.

.

Powered by Labrador CMS