Gatemat fra Ramsvik

Gatemat fra Ramsvik

Lange køer og gode smaker da Ylajali-boss Even Ramsvik kokket streetfood på Stortorvet i Oslo.

Anledningen var at «middags-kredittkort-gjengen» i Diners Club ville hylle nordisk kokekunst og løfte frem noen av Nordens beste kokker og restauranter ved å ta dem med på en turné i en såkalt food truck. Det rullende kjøkkenet har tidligere vært i både Helsingfors, Stockholm og København, og fra og med i morgen kan sultne Oslo-borgere meske seg med «gateversjoner» av Ramsviks Ylajali-kunster.

Lange køer av forventningsfulle gjester da Even Ramsvik kokket streetfood fra foodtruck.

– Kan gjøre vondt

Hotellmagasinet var av de heldige som fikk prøvesmake på forskudd, og vi lover at det er verdt den lille hundrelappen det koster, selv om det i stjernekokkens øyne kanskje er litt vel risikabel matkunst.

– Vi tror dette går greit, men det får vi se. Det blir i alle fall interessant. Kanskje går det helt fint, men det kan gjøre skikkelig vondt også. Vi lager jo mat litt fra hofta her, og det kan slå alle veier, men det er topp norske råvarer, råvarer som vi også bruker i restauranten. Vi har lyst å vise frem gode enkle smaker. Ok, det hadde kanskje ikke fått komme inn på menyen i restauranten, men på gata blir det topp stemning, fortalte Ramsvik før åpning.

Til toppen