VROOM, VROOM, EN ØL, TAKK: Tore Knudsen i MC Tema viser frem øl-mopeden fra Italia.

50 kubikk malt og humle

Det er ingen grunn til at baren skal være stasjonær. Spesielt ikke om den er i tidløst, italiensk design.

Du har garantert sett de små, klassiske, italienske mopedene på et kjøpesenter eller en flyplass, gjerne med kaffemaskin på lasteplanet.

MC Tema i Porsgrunn har siden 1995 bygget om splitter nye Piaggio-er, og satt dem opp med alt fra kaffebar til klovnegarderobe.

- Ja, det kjører faktisk en klovn rundt med hele «butikken» i slik en, sier Tore Knudsen og peker på en Piaggio Ape 50.

Tappetårnene kommer

Han og gjengen i Porsgrunn leverer det folk vil ha, og ifølge Knudsen er øl-moped det nye store i dette nisje-markedet.

NOE FOR DE KLASSISKE HOTELLENE? Med denne kan du kjøre gjester rundt på hotellets eiendom. Scooteren, som er på 200 kubikk, koster 115.000 pluss moms.

- Tappetårnene kommer for fullt. De fungerer rent praktisk, og så er de selvfølgelig et skikkelig blikkfang på en festival eller en uteservering, sier Knudsen som har solgt mange slike varianter i Danmark.

Blant annet utstillingsmodellen som han har lånt av sin gode kunde i Ålborg, Søgaard Bryggeri, for å vise frem til nordmenn.

Øl-mopeden er altså en Piaggio Ape 50 som kan kjøres av hvem som helst med vanlig førerkort. Prisen for en ferdig dekorert utgave satt opp med tappetårn er 100.000 kroner pluss moms.

Nedfellbart tak

Knudsen har også med seg en Calessino 200, en lekker «cabriolet» med bak-seter, som han mener kan brukes til å frakte gjester på større hoteller.

- Den egner seg også utmerket som «bryllupsbil». Tenk deg det tøffe bildet!

Powered by Labrador CMS