• Hotell
  • Restaurant
  • Cafe
  • Bar
  • Nytt om navn
  • Stilling ledig

Meny

  • Hotell
  • Restaurant
  • Cafe
  • Bar
  • Nytt om navn
  • Stilling ledig

Nytt gull til Harahorn Gin

Det norske gin-merket Harahorn sikret seg gull i Bartender Spirits Awards i USA.

Cubansk rom møter fransk vin

Stadig flere nordmenn får øynene opp for rom. Kolonitiden og Napoleonkrigens slutt har gitt inspirasjon til Pacto Navio – en cubansk rom med en fransk tvist, som lanseres på Vinmonopolet i mars.

Slik blir julebordet vellykket

Julebordsesongen er i gang og tusenvis av urutinerte festdeltagere inntar nå landets restauranter og barer. «Gode råd er med andre ord dyre», men her er noen gratis tips til hvordan julebordet kan bli vellykket.

Tre hete nyheter hos Dr. Jekyll's

I anledning den femtende whiskyfestivalen i Oslo og nyåpning av Dr Jekyll´s, lanserer sistnevnte tre unike Dr. Jekyll «Mr. Hyde» Expression of Whisky-flasker.

Gir nytt liv til "Bagatelle-huset"

I lokalene som tidligere huset gourmetrestaurantene Bagatelle og Lille B er et nytt konsept i ferd med å ta form. Se hva eierne planlegger.

Har du lyst, har du lov...

It’s all about love. It’s all about politics. It’s all about wine… Fjern den andre linjen og elsk den gode vin - uavhengig av geografi, religion eller politikk. Det er oppfordringen fra vår vinskribent etter å ha stiftet bekjentskap med israelsk vin.

Innfører krav om innrapportering av tips

I dag melder Dagbladet at regjeringen innfører krav om at arbeidsgivere skal rapportere inn tipsen til skattemyndighetene. NHO Reiseliv reagerer sterkt på dette kravet, og mener Siv Jensen har ignorert høringssvarene fra NHO Reiseliv og NHO sentralt.

Fever-Tree til Multibev

Fever-Tree har etablert seg som verdens ledende leverandør av premium mixere. Nå skal Multibev og Solera forsøke å løfte merkevaren i det norske markedet ytterligere.

Blir F & B-sjef på Amerikalinjen

Ørjan Lundmark blir Director of Food & Beverage på Amerikalinjen.

To priser til ASKO – fra ASKO

ASKO Hedmark og Jan Petter Skarpeid fra ASKO Øst hadde ekstra grunn til å juble under ASKOs nasjonale salgsmøte.

Miljøgrep fra Coca-Cola

Brusgiganten Coca-Cola skifter ut 100 fossile firmabiler med elbilen Opel Ampera-e. Samtidig investeres det i 176 elbil-ladere ved selskapets hovedkontor utenfor Oslo.

Riesling på krabbegir

I helgen var det duket for et av årets store bransje-høydepunkter, «Crab a Riesling». Noen vant, men alle koste seg.

Satser stort i Bjørvika

Når den nye restauranten til Døgnvill Burger åpner i Bjørvika, håper de å få besøk av både sultne sopraner, tørste tenorer og brisne bibliotekarer.

Ble ridder av Champagne

Ole Steinsholt, salgssjef i Solera, ble i helgen slått til ridder av Champagne under en høytidelig seremoni i Reims.

Prisdryss for vann fra Snåsa

Til nå ha Snåsa først og fremst vært kjent for varme hender. Nå skal det også bli kjent for sitt kalde og friske vann.

Justisen skal bli enda bedre

For to og et halvt år siden gjenåpnet Justisen Restaurant, Bar & Bakgård. Til nå har det blitt mye fokus på de to sistnevnte elementene i navnet, nemlig barene og bakgården. Nå lover eierne et kvalitetsløft når de utvider satsningen på selve restauranten.

Mamma mia, for en pizza!

Pizzaiolo Elio Corsi fra restauranten Eataly på Aker Brygge i Oslo, slo til med en kruttsterk andreplass i pizza-VM i Italia.

Fra hobby til levebrød

Det som startet som en hobby for Ståle Johnsen i Kimerud har utviklet seg til et levebrød. Nå får han distribusjonshjelp av Altia.

Fursetgruppen tar over

Fursetgruppen og NCC Property Development ble i november 2017 enige om en avtale der førstnevnte tar over driften av Gamle Logen.

Italia og Frankrike under samme tak på Storo

Fra og med 2. desember kan gjester få oppleve noen av Frankrikes og Italias mest spennende smaker under samme tak. Da åpner Little Eataly og La Baguette ny avdeling på samme sted.

Lager Aune Sand-inspirert øl

I dag får kunstner, forfatter, kvinnebedårer og champagne-elsker Aune Sand får sitt eget BrewDog-øl. Selvsagt med en touch av jordbær...

TINE på lavkarbo(n)-diett

Norsk næringsmiddelindustri er på lavkarbondiett. TINE er ett av flere norske konsern som de siste årene har lagt om til en mer klimavennlig matproduksjon.

Verdens beste tapas er norsk!

Vi er best i verden! Kong Felipe VI, Sergio Ramos, Julio Iglesias, Enrique Iglesias og Penélope Cruz. Vi har slått dem alle sammen. Ferran Adrià - can you hear me? Your boys took a hell of a beating!

Her går det så det suser

Serveringsstedene og butikkene i Barcode i Bjørvika opplever stor omsetningsøkning. Hittil i år er omsetningen mer enn 50 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Vil bli "your partner in wine"

Podium Wines og Hans A. Flaaten slår seg sammen for å kombinere stolte tradisjoner med nye og spennende visjoner. Det nye slagordet er det i alle fall ikke noe å utsette på.

Nytt liv for historisk akevitt

For snart 100 år siden forsvant Løiten Taffel Aquavit fra markedet og resepten ble sporløst borte. Nå er de edle dråpene endelig tilbake i ny utgave – etter en iherdig leteaksjon.

Storeslem for Arcus

Arcus dominerte stort under «spritbransjens olympiske leker». Ingen annen produsent var i nærheten av den norske medaljefangsten.

Lofoten-vann «smaker gull»

Lofoten Arctic Water gikk til topps i prestisjetunge Gold Taste Award i lavmineralkategorien under FineWaters vannsmakingskonkurranse i Kina 2017.

Han "ska færra te Mexico"

Julian Brady fra Vaskeriet i Bergen er kåret til Norges beste bartender under konkurransen World Class Nordics Final. Nå venter det VM-billett til Mexico.

Luxardo til Interbrands

Importøren Interbrands har sikret seg en av Italias eldste destillerier i porteføljen.

Blir ny Umoe-direktør

Umoe Restaurants har ansatt Kenneth Tjønndal Pettersen (43) som ny kommunikasjonsdirektør.

Fisketorget får egen øl

Fisketorget i Bergen presenterte sitt helt eget sjømatøl, brygget av Hansa Borg Bryggerier for Fjellskål Fisketorget as.

Oppstart for whisky-festival

Sørlandet Whiskyfestival tar sikte på å vise frem whisky fra alle verdenshjørner, og Sørlandet fra sin aller beste side, når det braker løs 10. juni.

Ble årets Nores-leverandør

Solera Uteliv er kåret til Årets leverandør til Nores.

Rebelsk Riesling for livsnytere

Rebellious Riesling beskrives som «en upretensiøs god vin for livsnyterne som tør å sette en bag-in-box på bordet».

Hell´s Kitchen til Las Vegas

Gordon Ramsay åpner verdens første Hell's Kitchen-restaurant i Las Vegas.

Setter whisky på kartet

Whisky-produsenten Talisker vil inspirere til naturopplevelser og lanserer turguide med noen av Nordens ledende eventyrere.

Gjensynsglede på Tjuvholmen

Bølgen & Moi på Tjuvholmen er endelig gjenåpnet. En unik 10 minutters lunsjgaranti, eget skalldyrkjøkken, en av Norges beste vinkjellere og spektakulære kunstsamarbeid med blant nyhetene som skal tiltrekke seg nye og gamle gjester.

Her blir det Starbucks

I sommer etablerer Starbucks seg i nye Kvartal 32 på nedre torv midt i Kristiansand sentrum. Dette blir Starbucks sin 20. butikk i Norge.

Bitter sweet symphony

Dette er historien om hvordan en drink hjalp Storbritannia i å kolonisere India, og hvorfor den er en spennende studie når det gjelder hvordan smakssansen vår fungerer. Vi selvsagt om gode, gamle GT.

Full stopp for Mathallen

Etter bare halvannet års drift har tiden rent ut for Mathallen i Trondheim. Nå overtar Bunnpris lokalene.

5 myter om "bobler"

Champagne har stjernestatus og blir gjerne assosiert med fest og glamour. Det er kanskje også grunnen til at drikken er så myteomspunnet. Men hva er sant og ikke?

Steike, for en grill!

Sosial matlaging kan gjøres enkelt.

50 kubikk malt og humle

Det er ingen grunn til at baren skal være stasjonær. Spesielt ikke om den er i tidløst, italiensk design.

Bare amatører serverer fersk kaffe

Du trodde kanskje at kaffen er bedre jo ferskere den er? Bare tull, ifølge en av Italias største og beste kaffebrennere.

Den gamle vinen

Få, om noen, selger mer vin i Norge enn Tommasi. Likevel har de et forklaringsproblem.

Drømte om Acapulco – havnet i Lom

Trange kår i Offenburg, læretid i Baden-Baden, et erketysk forhold til tid, Egon-oppstart og et rikere hotell-liv enn de aller, aller fleste kan drømme om. Dette er historien om Wilfried Reinschmidt.

Sølv til Christopher W. Davidsen i Bocuse d’Or

Den norske kandidaten Christopher W. Davidsen tok sølv i Bocuse d’Or i Lyon onsdag. Island tok bronse og USA tok gull. Dette er Norges tiende medalje i Bocuse d’Or.

Vossaøl til hele landet

I løpet av ett år var LL Voss Fellesbryggeri dannet, bygd opp og produksjonen i gang. Nå skal ølet distribueres til landets dagligvarekjeder.

Klart for barista-NM

Når startskuddet går for NM i Kaffekunst under SMAK 2017, vil noen av landets fremste baristaer og kaffekjennere konkurrere om å skape ultimate kaffeopplevelser.

Dette er fremtidens mat

FN er opptatt av det, EAT-organisasjonen har det på dagorden og stjernerestauranter over hele verden eksperimenterer med det. Det er med andre ord på tide at folk flest begynner å ta insekter i mat på alvor.

Tyskerne liker smaken av Norge

Norges rykte som matdestinasjon er ikke så overdrevet som noen skal ha det til. At en del turister er en smule skeptisk før de kommer hit er fortsatt sant, men stadig flere er positive til det de får servert av norsk lokalmat og drikke når de først kommer hit.

Christopher W. Davidsen på plass i Lyon

Tirsdag 24. januar skal Norges Bocuse d’Or-kandidat Christopher W. Davidsen i ilden i Lyon. Etter nesten 4000 timer på treningskjøkkenet det siste året, sikter Christopher og hans team seg mot en pallplass.

Vil ha bransjen over på plast

Stadig flere barer og restauranter bytter ut glass med plast. Og flere skal det bli, ifølge glass 4 ever.

Her er Norges Bocuse d'Or-meny

Går «all in» for pallen

Norges lag i Bocuse d´Or Europa overlater ingenting til tilfeldighetene før årets viktigste kokkedyst.

Fem norske kan bli Young Chef 2016

Skandinavia har ti semifinalister i S.Pellegrino Young Chef 2016. Fem av dem er norske.

Først i Norden med tre Michelin-stjerner

For første gang har en nordisk restaurant fått tre stjerner, og for første gang har en norsk restaurant utenfor Oslo fått Michelin-stjerne. 

Søker lykken på «løkka»

I dag snikåpner den nye Brewdog-baren BD57 på Grunerløkka i Oslo.

Svindyr Cognac fra OnklP

Rapperen OnklP og De Fjerne Slektningene har slått seg sammen med Larsen Cognac, og laget noe svinedyrt.

Norge til topps i Bocuse d’Or

LYON (Hotellmagasinet): Ørjan Johannessen ble femte nordmann som gikk til topps i Bocuse d'Or!

Antok at alt var i orden

– Dette er en sak med mange involverte. Vi har visst om at det har vært noe uoverensstemmelser mellom entreprenøren og kommunen, men det er ukjent for meg at det ikke har blitt ryddet opp i dette ennå.

Avdekket alvorlige mangler

Da Ingierstrand Bad Restaurant åpnet igjen i fjor var det avdekket feil og mangler som hadde stor betydning for brannsikkerheten i bygningen.

– Vi ser svært alvorlig på saken

Oslo kommune vil nå engasjere en ny utførende entreprenør.

Guldsmeden smir ny restaurant

Oslo-hotellet har store planer for livet etter restaurant Kontrast.

Hotell mister topprestaurant

Restaurant Kontrast flytter fra Hotel Guldsmeden i Oslo.

Europeisk pris til Lysebu

Kåret til «beste restaurant» i Historic hotels of Europe Awards.

Nytt restaurantkonsept til Norge

Brasserie X rulles ut ved 16 Quality-hotell.

Hotellbaren som er Europas beste

Cuckoo’s Nest i Gøteborg fikk pris under European Hospitality Awards.

Åpner for skjenkekontroll på hotellrommet

Bryggen-hotell kan få skjenkeløyve i hele hotellet.

Toppkokk bak nytt restaurantkonsept

Quality-hotell med nytt restaurantkonsept.

– Dere kommer til å elske den

Jamie Oliver er sikker på suksess i Stockholm. Nå planlegges restauranter også i Norge.

I hardtrening før Jamie´s Italian-åpning

Scandic-hotell i Stockholm får Nordens første Jamie Oliver-restaurant.    

Hotelleier snuser på Curtisen

Knut Helland Johansen ønsker å overta vertshuset Curtisen i Halden.  

Meierieventyr fra Røros

I 2001 ble Tine-meieriet på Røros lagt ned. 13 år senere leverer de produkter til kokkeliten i Norge. – Et lite eventyr, ifølge salgssjef Dagfinn Pedersen. 

Messen i gang!

TRONDHEIM (HOTELLMAGASINET.NO): Meny-messen i Trondheim er åpnet.  

Espen er Nord-Norges beste kokk

Vant Arktisk Kokk 2014.

Her er frokostfinalistene

Tar Rica Nideleven sin niende frokost-tittel?

Vil kapre spisegjester med Ask

Thon Hotel Vettre vil ta andeler av restaurantmarkedet i Asker og Bærum.

Frokosten blir ikke den samme uten ....

Egg, bacon og fersk frukt er viktigst på frokostbuffeen.

Måtte betale 760 kroner for vann

Barregningen skremte vannet av hotellgjesten.  

Her er finaleheatet i kokke-NM

Ti menn og to kvinner er klar for finalen i NM i Kokkekunst 2014.

Redaktør:
Eskil Bjørshol

Annonsering:
Tore Nergaard
David van Dort

Besøksadresse:
Sofiemyrveien 6D
1412 Sofiemyr

Redaksjon:
[email protected]
(+47) 66 82 21 35

Postadresse:
Postboks 11
1411 Kolbotn

Salg:
Tore Nergaard
(+47) 916 14 050
David van Dort
(+47) 66 82 21 24

Annonsering

Personvernerklæring