STILFULLT: Hotellet i den litauiske hovedstaden har gjennomgått omfattende renovering, men står endelig klar til å ta imot gjestene. Hotellet har blant annet 119 rom.

Luksushotell åpnet dørene i Vilnius

Det første Radisson Collection åpnet i Litauen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi starter stolt på vår nye reise som et Radisson Collection hotell. Midt i gamlebyen i Vilnius, i en av Europas mest sagnomsuste byer, finner gjestene spennende historie og vakker natur. Vårt team av lidenskapelige medarbeidere ser frem til å vise gjestene alt det flotte de kan oppleve i denne fantastiske byen, sier hotelldirektør Vilija Radzvilaviciene, i en pressemelding fra Radisson Hotel Group.

119 gjesterom

Etter en omfattende renovering, har første Radisson Collection hotell i Vilnius nå åpnet dørene, i en av de største og best bevarte middelalderbyene i Nord-Europa.

Det luksuriøse hotellet er tidligere kjent som Radisson Blu Royal Astorija Hotel, Vilnius og tilbyr en unik hotellopplevelse i hovedstaden, heter det i en pressemelding.

LES OGSÅ: Kokken Rudi gjør karriere i Radisson

SLUKK TØRSTEN: Baren ligger i hotellets førsteetasje, og skal ha et bredt og godt utvalg av forfriskninger.

– Vi er glade og stolte over å ha åpnet Vilnius' første Radisson Collection hotell. Gjestene kan nå glede seg over fire av våre ulike varemerker i Litauen, og velge mellom forskjellige hoteller avhengig av reise og anledning. Vi gleder oss til å la våre gjester oppleve dette vakre hotellet og skape minneverdige opplevelser i årene som kommer, sier Tom Flanagan Karttunen, Area Senior Vice President for Radisson Hotel Group i Nord- og Vest-Europa.

LES OGSÅ: Eksplosjon av rom i Oslo

Hotellet ligger i gamlebyen i Vilnius, som står på UNESCOs verdensarvliste. Radisson Collection Astorija Hotel,

Suiter på opptil 80 m2

Vilnius er omgitt av historie og fantastisk middelalder-, renessanse- og barokkarkitektur som strekker seg over flere århundrer. Hotellet ble bygget i 1901 og har tatt imot flere kjente gjester, deriblant kongefamilier og statsoverhoder.

Hotellbygningen har fantastisk jugendstil og nybarokkarkitektur som uttrykker alt Radisson Collection varemerket står for – en unik autentisk opplevelse med fokus på lokal kultur, spennende historie og moderne livsstil.

LES OGSÅ: Frogner House med storsatsing i Stavanger

BLÅTT ER FLOTT: Hotellet, som nylig er renovert, har gjestet mange kjente personligheter. Hotellet har rom og suiter på opptil 80 m2..

Hotellet tilbyr 119 gjesterom og suiter på opptil 80m². Alle rommene har fengslende utsikt over de omkringliggende kirketårnene og innbydende design med blant annet skreddersydde tapeter inspirert av originale billedvev fra Storhertugens palass. Hotellet tilbyr en unik blanding av moderne design og tradisjonell Vilnius-sjarm.

Radisson Collection Astorija Hotel, Vilnius tilbyr en brasserirestaurant, bar og en sesongåpen takterrasse. Astorija Brasserie har elegant design med store vinduer som gir en fantastisk utsikt over gamlebyen i Vilnius. Restauranten er et ideelt sted for å nyte fransk mat. Astorija Gin Bar er kjent som det perfekte stedet i Vilnius for ginelskere, da den tilbyr et nøye utvalg av gin fra hele verden. Den sesongbaserte takterrassen er et forfriskende sted å nyte solnedgangen over byen.

Møterom med 250 deltakere

Hotellets originale vinkjeller ble gjenoppdaget i 2019, og dens sagnomsuste rom med hvelvede tak og stein- og murvegger har blitt restaurert til sin tidligere prakt.

LES OGSÅ: Bygger uteservering 110 meter over bakken

Her tilbys en prisvinnende vinliste med biodynamiske viner og verdensberømte champagner. Gjester kan booke vinkjelleren for en privat vin- og matsmaking.

– Vi er glade og stolte over å ha åpnet Vilnius' første Radisson Collection hotell. Gjestene kan nå glede seg over fire av våre ulike varemerker i Litauen, og velge mellom forskjellige hoteller avhengig av reise og anledning. Vi gleder oss til å la våre gjester oppleve dette vakre hotellet og skape minneverdige opplevelser i årene som kommer, sier Tom Flanagan Karttunen, Area Senior Vice President for Radisson Hotel Group i Nord- og Vest-Europa.

Radisson Collection Astorija Hotel, Vilnius tilbyr fleksible møterom med plass til opptil 250 deltakere. Hvert rom har eksklusivt AV-utstyr, gratis Wi-Fi og klimaanlegg. Hotellet har også et trenings- og velværesenter som er perfekt for de gjester som ønsker å slappe av etter en travel dag.

STORT UTVALG: Hotellets vinkjeller skal visstnok inneholde flere verdensberømte champagner, og det er mulig å booke tid for omvisning med smaking.
Powered by Labrador CMS