STORTRIVES: Rudi Tuv fra Os utenfor Bergen har jobbet hardt og i mange år for å bygge erfaring. Nå er han HR-ansvarlig for de fem Radisson-hotellene i Danmark og Island.

Kokken Rudi ble HR-sjef som 25-åring. Nå gjør han karriere i Radisson

Tok fagbrev som kokk i 2005, og hotellutdannelse i Sveits.

Publisert Sist oppdatert

KØBENHAVN:

– Vi er et unikt team med 350 faste medarbeidere fra 25 nasjonaliteter i alderen 15-71 år. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag, sier Rudi Tuv (38) til Hotellmagasinet.

Vi møter den blide bergenseren på restauranten Issei, som ligger i førsteetasjen til fasjonable Radisson Collection Royal Hotel Copenhagen – hotellkjedens flaggskip i den populære storbyen. Hotellet fra 1960 var i sin tid verdens første designhotell, og er tegnet og designet av Arne Jacobsen.

Hotellskolen i Sveits ble startskuddet

Rudi Tuv er i dag HR-ansvarlig for Radissons fem hoteller i Danmark og Island – og bosatt rett utenfor København.

Hotellkarrieren startet han som servitør og pikkolo på Solstrand Hotel & Bad på hjemstedet Os utenfor Bergen. I 2005 tok han fagbrev som kokk på Clarion Hotel Admiral.

– Jeg var en del på Solstrand i oppveksten og fant tidlig ut at det var innen hotell jeg ønsket å jobbe. Eier av Solstrand, Børrea Schau-Larsen, ble en viktig inspirasjonskilde for meg og annbefalte meg å studere hotelledelse i utlandet. Jeg fulgte hennes råd og derfor ble det hotellfagskole i Sveits. Under studiene i Sveits ble jeg eksponert for en helt annen kultur, fikk dannet et bra fundament for min videre karriere, og ble kjent med mennesker fra hele verden. Det var en tid som formet meg, forteller han.

VELKOMMEN:

Etter endt studier endte han opp i den danske hovedstaden og den amerikanske hotellkjeden Marriott hvor han jobbet i åtte år. Her fikk han mye tillit og mulighet til å prøve seg i ulike avdelinger som resepsjon, regnskap og HR.

Bygget opp ny HR-avdeling

Som 25-åring ble han HR-sjef på hotellet med 400 rom og 150 ansatte.

ENORMT: Hotellet fra 1960 var i sin tid verdens første designhotell - og ligger bar et langskudd unna sentralstasjonen i hovedstaden. Foto:

– Jeg lærte tidlig å være grundig og å ha god kontroll på tall, drift, budsjetter og planlegging. Det var en bratt læringskurve, men jeg hadde gode ledere å sparre med, samtidig som hadde jeg en erfaren mentor tilknyttet i Spania. I løpet av karrieren har jeg vært heldig å møte mange gode ledere som har investert tid i min videreutvikling. Viktigheten av å inspirere og «coache» andre er noe jeg har tatt med meg videre og er noe som jeg også selv fokuserer mye på i min nåværende stilling. Hotellbransjen har mange talenter og er en bransje som bidrar med mange karrieremuligheter.

Deretter gikk turen til et spahotell på Nordsjælland, Kurhotel Skodsborg.

– På Skodsborg fikk jeg muligheten for å bygge en ny HR-avdeling. Under ledelse av adm. dir. Mai Kappenberger var en av oppgavene å få det 120 år gamle hotellet opp på et eksklusivt og internasjonalt nivå. Vi måtte endre kulturen og identiteten til hotellet, og det var en lang prosess som blant annet innbar renovering og utvikling av service og produkter. Det var en veldig lærerik tid og vi oppnådde resultater, forteller Rudi.

NORSK I DANMARK: Rudi har bodd mange år i Danmark, og er bosatt rett utenfor København.

I 2017 var Royal i København under renovering, og oppgaven med å løfte produktet opp til et femstjerners hotell ble for fristende for nordmannen.

– Royal Hotel er historisk og samtidig et hotell som de fleste i Danmark kjenner til. Min tid som HR Manager der var utrolig givende. Vi gjennomførte flere ting, blant annet løftet vi servicen på produktet i form av å fokusere på å gi gjesten minneverdige øyeblikk, under mantraet «Every Moment Matters». Samtidig skapte vi nye arbeidsprosesser og prosedyrer og fokuserte mye på trening og opplæring.

Studier ved siden av full jobb

I dag er han HR-ansvarlig for fem hoteller i Danmark og Island. Og har de siste to årene studert business og administrasjon ved Copenhagen Business School på kveldstid og i helger.

– Min reise med Radisson har så langt vært veldig spennende, og jeg føler meg privilegert som har så mange fantastiske kollegaer både i Danmark og på Island. Jeg liker å være synlig på hotellene, og daglig møte og snakke med lederne og de ansatte. På den måten får jeg et bedre innblikk og oversikt over kulturen og være tett på bedriften. Med stor synlighet er det enklere å iverksette og ta tak i ting.

38-åringen er glad i å reise. Og favoritthotell-landet er, ja, helt riktig: Sveits!

– Vi er flinke i Norden, men Sveits har en hotellkultur som er imponerende på en annen måte. De har flere internasjonale hoteller og produkter av høy standard som tilbyr noe annet enn hva vi er vant med, sier Rudi Tuv.

Powered by Labrador CMS