STORTRIVES I DANMARK: Helene Hallre har gått gradene i hotellbransjen, og er i dag direktør for to hoteller i Aarhus i tillegg til stillingen som regiondirektør for tre nordiske land.

Helene Hallre: – Slik er min ledelsesfilosofi

Ledertalentet om veien til suksess.

Publisert Sist oppdatert

KØBENHAVN:

– Helt siden jeg så marmorgulvet på Radisson Blu Plaza Hotel Oslo første gang følte jeg at jeg gikk på internasjonal grunn. Jeg har vært 18 år i Radisson-systemet, og har ingen planer om å flytte på meg. Jeg trives veldig godt i et selskap med så store utviklingsmuligheter og med så mange dyktige ansatte, sier Helene Hallre til Hotellmagasinet.

Brenner for talentutvkling

Vi møter den blide 38-åringen på Radisson Collection Royal Hotel Copenhagen, hotellkjedens flotte glis i Danmarks hovedstad.

Hallre har – tross sin unge alder – lommene fulle av priser, og ble tidlig kjent som et ledertalent. I dag jobber hun som hotelldirektør for Radisson Blu Scandinavia Hotel Aarhus og Radisson RED Aarhus, og som regiondirektør for landene Sverige, Danmark og Island.

– Jeg har en veldig interessant hverdag som består av flere oppgaver; ta vare på og følge opp alle teamene, lederne og tenke utvikling. Oppgaven med talentutvikling er noe jeg brenner for. Med hoteller i flere land og byer er det viktig å finne og fylle på med nye talenter. Og ikke minst; vi må ta vare på de vi har, og sørge for at de får den nødvendige muligheten til å utvikle seg.

God skole i Oslo

Hun har selv fått erfare hvor viktig det var i ung alder å bli sett og få ansvar.

– Jeg var så heldig at jeg gikk en veldig god skole på Radisson Blu Plaza Hotel. Det jeg lærte der prøver jeg å lære talentene i Radisson-systemet: Følelsen av tillit og gi ansvar - og få prøve seg i ulike roller og fagfelt. Jeg vokste enormt i løpet av de årene jeg var der, forteller hun.

PERLEN I KØBENHAVN: Radisson Collection Royal Hotel Copenhagen er Radissons flaggskip i den danske hovedstaden, og er nylig pusset opp. Bildet er tatt i inngangen til resepsjon- og førsteetasjeområdet.

Hotell- og servicebransjen har ligget til familien Hallre. Helenes farmor og tippoldemor valgte hotellveien. Og fjellperlen Elveseter Hotell i Jotunheimen tilhører familien.

Hun tok hotellhøgskolen i Stavanger, før hun reiste til Hawaii hvor hun gjennomførte master i internasjonalt management, og skrev oppgaven «lederskap på tvers av landegrenser».

Stor utvikling i bransjen

Når Helene ikke jobber, liker hun å bruke tiden på reise, naturen og vannsport. Hun er opptatt av lederskap.

– Jeg praktiserer selv det jeg kaller «gledelsesfilosofi»; jeg lytter mye for å forstå, i tillegg setter jeg tilstedeværelse veldig høyt. Det er ekstremt viktig å møte folkene, kunne navnet på de du jobber sammen med og forstå hva jobben deres gå ut på. Og du må bry deg.

Radisson-gruppen er sterkt representert i Norge. Og Hallre utelukker ikke at det vil komme flere hoteller i Norden på sikt.

– Norden er selvfølgelig aktuelt. Vi har tidligere lykkes veldig med å finne tomter, bygg og samarbeidspartnere med god beliggenhet og infrastruktur. Vi kikker hele tiden på nye markeder – ikke minst der hvor vi ikke er så godt representert. Det vil skje mye de kommende 3-5 årene, også innen den teknologiske utviklingen i hotellbransjen, sier Helene.

Powered by Labrador CMS