VELKOMMEN: Morten Malting er direktør for mat og drikke i Scandic Norge. 13. april kan ale som vil komme innom på frokost hos Scandic Nidelven i Trondheim.
VELKOMMEN: Morten Malting er direktør for mat og drikke i Scandic Norge. 13. april kan ale som vil komme innom på frokost hos Scandic Nidelven i Trondheim.

Scandic inviterer til frokostfestival

Arrangerer Norges første frokostfestival for å hylle måltidet.

Publisert Sist oppdatert

– Scandic har et brennende engasjement for frokosten, og har i flere år hyllet måltidet på den nasjonale frokostdagen. I år tar vi markeringen til et nytt nivå med Norges første frokostfestival, forteller Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic Norge, i en pressemelding fra hotellkjeden.

LES OGSÅ: Kokken Rudi ble HR-sjef som 25-åring

Frokostfestivalen arrangeres i selveste frokosthovedstaden Trondheim torsdag 13. april.

– Trondheim har over flere år markert seg i toppsjiktet på frokost. Hele 14 ganger har Scandic Nidelven vunnet kåringen av Norges beste hotellfrokost. Det er derfor naturlig at frokostfestivalen debuterer i Trøndelag, sier Malting.

I morgentimene fra klokken syv til ti vil forbipasserende kunne ta turen innom frokostfestivalen på Solsiden – midt mellom Scandic Nidelven, Scandic Bakklandet og Scandic Solsiden – for en god start på dagen.

En fersk undersøkelse utført av Respons Analyse på vegne av Scandic, viser at over seks av ti nordmenn spiser frokost daglig. Kun tre prosent oppgir å droppe måltidet. Det tyder på at frokosten fortsetter å stå støtt hos det norske folk, til tross for at frokostens posisjon stadig utfordres av nye trenddietter og kostholdsråd.

LES OGSÅ: Marriott-kjeden med stor Norden-satsing

Det daglige frokostinntaket til nordmenn er imidlertid nedadgående desto yngre du er, ifølge undersøkelsen. Mens hele ni av ti over 65 år spiser frokost daglig, er det kun fire av ti mellom 25 og 34 år som gjør det samme.

– Nordmenn er oppdratt til å starte dagen med et sunt og næringsrikt måltid. Noen spiser frokost av gammel vane, mens hele sju av ti forteller at hovedmotivasjonen deres er å gi kroppen en energiboost. Med andre ord anser nordmenn frokost som viktig for en god start på dagen, sier Malting.

LES OGSÅ: Dette hotellet er populært hos velstående amerikanere

Frokostfestivalen vil gi et tilbakeblikk på historiske frokostklassikere, der Scandics prisbelønte kokker gir nytt liv til gamle klassikere fra de siste seks tiårene. «Den nasjonale frokostdagen» markeres også på Scandic-hoteller over hele landet. Der vil tre frokostklassikere fra henholdsvis 60-, 70- og 00-tallet bli å finne som en del av frokostbuffeten.

Powered by Labrador CMS