AVANSERER: Scandic har gjort et kjempesprang i Europas største, uavhengige merkevareundersøkelse om bærekraft. Administrerende direktør Asle Prestegard og direktør for marked, merkevare og kommunikasjon, Tine Birkeland Westby har god grunn til å smile.

På dette området er Scandic i Europatoppen

Satser stort på bærekraft.

Publisert Sist oppdatert

Hotellkjeden avanserte 57 plasser på Europas største, uavhengige merkevareundersøkelse om bærekraft.

– En anerkjennelse til alle våre dyktige medarbeidere, sier administrerende direktør Asle Prestegard i Scandic Norge, i en pressemelding fra hotellkjeden.

LES OGSÅ: Jarle Moen fra Sommerro til Cityplan

Sustainable Brand Index (SBI) er en internasjonal undersøkelse som omfatter 80 000 forbrukere og 1600 merkevarer. På det norske markedet har 11 000 forbrukere mellom 16 og 75 år blitt spurt hvordan de oppfatter bærekraftarbeidet til norske selskaper.

Alle hoteller skal være Svanemerket

I årets undersøkelse ble Scandic nummer to i hotellbransjen, og blant totalt 268 merkevarer havnet hotellkjeden på en 24. plass.

– Dette er en anerkjennelse til alle våre dyktige medarbeidere, som med innsats og engasjement bidrar til det viktige arbeidet vi gjør for både miljø og mennesker. Det er gøy å se at vi lykkes med de ambisiøse målene våre, og jeg håper dette er motivasjon for å jobbe og utvikle oss videre, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Asle Prestegard.

LES OGSÅ: Hotellperlen renoveres for 50 millioner

I SBI-undersøkelsen omfatter bærekraft både miljøarbeid og sosial bærekraft. Sistnevnte handler om arbeidet med mangfold, inkludering, tilgjengelighet og liknende temaer. Scandic Norge jobber gjennomgående med bærekraft i begge ordets betydninger, og har det siste året gått i bresjen for å styrke dette arbeidet ytterligere.

Selskapet har som mål at alle hoteller i Norge skal være sertifisert med Svanemerket, og er nå i sluttfasen av dette arbeidet. Svanemerket er den tøffeste miljøsertifiseringen for hotell- og overnattingsbransjen, og stiller strenge, absolutte krav til alle deler av driften.

Scandic er lik miljø

Når man kommer til et Scandic-hotell som gjest, skal man bo der i visshet om at oppholdet har svært lav påvirkning på miljøet.

– Som et selskap som sysselsetter mange og er vertskap for enda flere, har vi et stort ansvar for å drive virksomheten vår på en bærekraftig måte. I Scandic kan vi vise til mange milepæler i arbeidet med å bli mer bærekraftig, både innenfor miljø og mangfold og inkludering. Det er gledelig at innsatsen blir lagt merke til, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Asle Prestegard.

LES OGSÅ: Knallstart for ny hotelldirektør

Hotellbransjen blir av forbrukerne oppfattet som dyktige innenfor bærekraftarbeid, og endte som nummer fire i konkurranse med 24 bransjer i årets undersøkelse.

– Vi har et sterkt fokus på bærekraftarbeid internt i Scandic, og jobber også kontinuerlig med å dele inspirasjon og resultater eksternt. Det viktigste arbeidet er det som gjøres ute på hotellene hver dag, men samtidig er jeg glad for at forbrukerne ser at vi gjør gode ting for både mennesker og miljø, sier direktør for marked, merkevare og kommunikasjon, Tine Birkeland Westby.

Powered by Labrador CMS