SATSER: Tidligere hotelldirektør på Sommerro, Jarle Moen (til høyre), blir nå daglig leder og partner for Cityplan i Fredrikstad. Her er Jarle sammen med gründer og eier av Cityplan, Sander Grundvig.
SATSER: Tidligere hotelldirektør på Sommerro, Jarle Moen (til høyre), blir nå daglig leder og partner for Cityplan i Fredrikstad. Her er Jarle sammen med gründer og eier av Cityplan, Sander Grundvig.

Jarle Moen blir daglig leder og partner for Cityplan

Fredrikstad-selskapet har store ambisjoner.

Publisert Sist oppdatert

Nylig kunne Hotellmagasinet melde at hotelldirektør, Jarle Moen, hadde sagt opp sin stilling hos Sommerro.

Nå er det klart at Fredrikstad blir neste stopp.

– Vi i Cityplan er utrolig stolte over å ha fått med oss Jarle Moen som partner og daglig leder for vår betydelige satsing på hotell. Jarle har hatt en lang karriere innenfor hotell, utvikling og service, senest gjennom 17 år som hotelldirektør for noen av de største flaggskipene i Nordic Choice, forteller gründer og eier av Cityplan, Sander Grundvig, i en pressemelding fra selskapet.

Cityplan har de siste ti årene utviklet et titalls konsepter innen bevertning, handel, cowork og hotell i Fredrikstad sentrum - og selskapets aktivitet har i stor grad bidratt til en massiv fornyelse og økt attraktivitet for byen.

Skal bygge flere boutiqehoteller

I fire år har de drevet leilighetshotell på Nygaardsplassen. Nå følger planen om et skjærgårdshotell, beliggende i strandkanten på Skjærhalden, Hvaler. Boutiquehotellet Cewex i gågata i Fredrikstad står klar til byggestart med 156 rom og 900 kvm publikumsareal og bevertning.

Hotellet bygges i nabokvartalet til prisbelønte Nygaardsplassen, og vil bygge videre på bevertningstilbudet utviklet der og i gatene omkring.

Grundvig forteller at de sammen med Moen har satt seg store ambisjoner for de neste årene.

– Planen er å bygge og drive flere boutiquehoteller i årene fremover, med mål om minst ti totalt. I den satsningen sikrer Jarle den kompetansen vi trenger for å bli en komplett og unik hotellaktør. Vi er fra før gode på konseptutvikling, design og bevertning, og Jarles evner, erfaring og nettverk supplerer oss perfekt, sier Grundvig.

Moen har siden 2006 vært tilknyttet Choice Hotels og vært direktør for hotellene Q33, Expo Fornebu og The Thief på Aker Brygge. De siste fire årene har han ledet konsernets bygging og profilerte åpning av Sommerro på Frogner i Oslo.

Ny og spennende reise

Nå bytter han ut et stort konsern i ryggen og 350 ansatte på Sommerro for gründertilværelse i Fredrikstad.

– Det har dukket opp noen spennende muligheter opp igjennom årene, men ingenting som har fått meg til å bli skikkelig trigget. Når Sander og Cityplan kom på banen, kjente jeg med en gang at dette var helt riktig for meg. Jeg har lenge gått med en gründerdrøm i magen, og sammen med Sander og teamet er det på tide å virkeliggjøre den, sier Jarle Moen i pressemeldingen.

Likevel tror han ikke overgangen vil bli så altfor stor.

– Med Cityplan får jeg en partner som allerede har bevist at de virkelig kan levere. Jeg er imponert over hva de har fått til de siste ti årene. Det sitter stor kompetanse hos mine nye kolleger, og ambisjonen om å kjøre på videre med hotellsatsningen kjenner jeg godt igjen fra tidligere arbeidsplasser. Jeg gleder meg stort til den videre reisen, legger han til.

Moen er i utgangspunktet tilknyttet Sommerro frem til sommeren, og vil formelt ha sin første arbeidsdag hos Cityplan i august.

Powered by Labrador CMS