LEKKERT: Det er ikke så rart amerikanere og utenlandske turister velger å reise til Norangsfjorden og Hotel Union Øye.

Hotellet er påkostet 270 millioner. Nå strømmer velstående amerikanere til bygda

Publisert Sist oppdatert

I Norangsfjorden i Ørsta kommune på Sunnmøre bor det 55 mennesker, hvorav tre småbarnsfamilier. Men her ligger også et av Norges mest spektakulære hotell: Hotel Union Øye (se bildegalleri lenger ned i saken).

Hotellet fra 1891 har litt av en historie, og har siden 2009 vært eid av familien Flakk fra Ålesund.

Skryter av eierne

I 2018 ble planene om oppussing og utvidelse av hotellet bestemt – og i løpet av noen få måneder ble det ifølge hotelldirektør Mariann Øye (36) levert et imponerende stykke arbeid av alle involverte.

«Nye» Hotel union Øye sto klart til bruk 5. juni i fjor – på 231-årsdagen til hotellet. Det er blant annet bygget 2000 m2 nybygg, 5000 m2 utomhus og 2000 m2 er rehabilitert.

Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset

Tre nye juniorsuiter, ny bar, en inglasset palmehage og en låve for logistikk er noe av det som er nytt.

– Resultatet er fantastisk. Vi er heldige som har eiere som er opptatt av stedet og tenke langsiktig. Hotellet er hjertebarnet deres, sier Øye til Hotellmagasinet.

Hotel Union Øye:

    Hotel Union Øye er fra 1891, og ligger i Norangsfjorden i Ørsta kommune på Sunnmøre. Direktør er Mariann Øye.

    Hotellet har 30 rom, og er det eneste norske medlemmet i den ekslusive klubben Relais & Châteaux,

Satser på helårsdrift

Hun kjenner hotellet som sin egen bukselomme, og har sittet i direktørstolen i 15 år! 36-åringen er et fyrverkeri av ei dame – og brenner for at hotellet i den vesle bygda skal leve og skape arbeidsplasser. I dag er de 25 helårsansatte.

SMØRBLID: Hotelldirektør Mariann Øye ha vært på hotellet siden hun var barn, og har sittet i direktørstolen i 15 år.

Hotellet har 30 rom på 19 m2 og 13 suiter og juniorsuiter hvorav de største rommene er opp mot 50 m2. Rundt husene og hotellet er det enorme parkområder. På vinterstid er det en islagt dam i parkanlegget hvor en kan gå på skøyter.

Hotellet har holdt sin originale stil fra slutten av 1800-tallet, og her blir du møtt av ansatte i bunad.

– Renoveringen og utbyggingen har kostet 270 millioner – men det har gitt enorme resultater. Nå kan vi endelig satse på helårsdrift. Det ser veldig lovende ut, sier Øye.

I eksklusivt selskap

Som er åpen og ærlig på at de sikter seg inn på luksusmarkedet. At hotellet er det eneste norske medlemmet i Relais & Chateaux er ingen ulempe når velstående utenlandske turister skal velge ut sine feriemål. Men hit kommer også mange nordmenn.

– Det er stor interesse fra det amerikanske markedet, og suiter og tårnsuitene de mest populære. I juli og august oppnår vi de høyeste prisene, og da betaler folk fra 12-20 000 kroner natten inkludert frokost, men vi har også rimeligere rom. Denne sommeren kommer til å bli tidenes beste – vi har vanvittig mange bestillinger og det begynner å bli utplukket, forteller hun.

IDYLL: Hotellet ligger svært idyllisk til med fjell og fjord som nærmeste nabo. I tillegg har hotellområdet store park- og hageområder.

Det var ingen enkel sak å bli tatt opp den ekslusive klubben Relais & Châteaux

– Kort oppsummert: Hard jobbing! Det er en del krav som må plass i forhold til standard, servicenivå og bærekraft. Men skal vi klare å henge med de beste i verden er det viktig med et kvalitetsstempel, sier Mariann Øye.

Powered by Labrador CMS