VINNER: Qualifare Consulting vant Local EAT Award 2016. Her med Torgeir Silseth, adm dir i Nordic Choice Hotels. Bak: Cathrine Dehli, Director of Sustainability i Nordic Choice Hotels. Foto: Johan Lygrell.

Handler lokalt, tenker globalt

Nordic Choice vil at Local EAT Award skal løfte grønne gründere og redde verden.

Publisert

Entreprenørskap og gründervirksomhet har aldri vært mer i vinden. Tross det, er det mange bedrifter som sliter med å omgjøre gode ideer til god business. Nordic Choice Hotels, EAT, Företagarna og NHO setter nå i gang Local EAT Award, for å finne og løfte gründere med smarte og grønne mat-ideer.

- Innovasjon handler om kreativitet, å utfordre etablerte sannheter og se nye sammenhenger og synergier. Matbransjen er full av ambisiøse sjeler som ligger utrolig langt fremme når det kommer til å tenke miljø og bærekraft. Vi vil ikke at avstanden til Oslo skal avgjøre hvorvidt de beste, grønneste løsningene kommer frem i lyset. Nettopp derfor har vi Local EAT Award, sier Petter Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels.

To vinnere

Local EAT Award arrangeres av Quality Hotel, EAT, NHO (i Norge) og Företagerna (i Sverige), og målet er å finne nytenkende mat-ideer som kan bidra til å løse fremtidens klima- og helseproblemer. Det kåres én nasjonal vinner i Norge og én i Sverige, og disse reiser til EAT Stockholm Food Forum i juni for å konkurrere om førsteplassen.

- Over hele Norge finner bedrifter nye løsninger på bruk av matressurser til beste for mennesker og miljø. Mange av dem tar i bruk ny teknologi i produksjon eller distribusjon. Jeg håper flest mulig av disse bedriftene søker Local EAT Award 2017 - de fortjener mer oppmerksomhet. Dette er bedrifter som skaper verdier og jobber! sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktøre i NHO.

Penger og kontakter

På EAT Stockholm Food Forum får den nasjonale vinneren muligheten til å treffe og knytte kontakt med nøkkelpersoner i matbransjen. I tillegg vil de nasjonale vinnerne for Norge og Sverige konkurrere om premien på 100 000 kroner og et mentormøte med Petter Stordalen.

- Local EAT Award ble lansert for fire år siden fordi vi mener at innovasjon i matsystemet kan bidra til å løse noen av vår tids største utfordringer. Tidligere vinnere har presentert løsninger som spenner fra nye matprodukter, til teknologi for matsikkerhet og systemer for å minske matsvinn. Små aktører har store ideer som kan spille en vesentlig rolle i å forme fremtidens matsystem, derfor gleder vi oss til å motta mange spennende søknader til årets Local EAT Award, sier Gunhild Stordalen, President i EAT Initiative.

Powered by Labrador CMS