REKORD: Direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting, har grunn til å være stolt og fornøyd med resultatet fra hotellkjeden.

Scandic Norge har reddet 300.000 porsjoner mat

Rekord for Scandic Norge.

Publisert Sist oppdatert

Aldri før har det blitt reddet flere hotellfrokoster Gjennom sju års samarbeid med Too Good To Go har Scandic Norge reddet nærmere 300.000 porsjoner mat fra å bli kastet. Nå er posene med overskuddsmat mer populære enn noen gang, heter det i en pressemelding fra hotellkjeden.

LES OGSÅ: Investerer millioner i luksusleiligheter

– Det er fantastisk at stadig flere får nyte den smakfulle maten fra buffetene våre. I Scandic Norge har vi en sterk kultur for å forvalte maten vår på en bærekraftig måte, og jobber hele tiden for å bli bedre. Jeg er takknemlig overfor alle som bidrar til dette arbeidet hver dag, og ser frem til fortsettelsen, sier direktør for mat og drikke, Morten Malting.

Skal redusere matsvinn med 50 prosent

Scandic Norge og Too Good To Go startet samarbeidet i 2016, og siden den gang har Nordens største hotellkjede også vært den største hotellkjeden innen matredding. Forundringsposene fra hotellfrokostene landet rundt har høstet gode tilbakemeldinger fra brukerne, og etterspørselen er betydelig.

Så langt i år har 24.754 porsjoner blitt reddet gjennom Too Good To Go-appen. Siden oppstarten har Scandic Norge totalt reddet 290.936 (pr. 1. juni 2023).

Som en stor aktør har Scandic Norge et viktig ansvar for å forvalte maten og drikken på en bærekraftig måte. Hotellkjeden har gjennom bransjeavtalen forpliktet seg til å jobbe mot FNs mål om å redusere matsvinnet med 50 prosent innen 2030, og ligger svært godt an til å klare dette.

LES OGSÅ: Knallåpning for Norges dyreste villa

– Vi ønsker å gå i front for arbeidet med å etablere en mer bærekraftig matkultur, og jobber på en rekke områder for å lykkes med dette på hotellene våre. Vi har innrettet buffetene våre på en måte som skal redusere matsvinnet, vi har investert i moderne teknologi, og vi blir stadig bedre kjent med gjestene våre og deres preferanser, sier Malting.

Tilgjengelig i 17 land

– Samtidig er vi sultne på å utvikle oss videre, og da er vi glade for at det finnes aktører som Too Good To Go, som bidrar til at maten vår kan glede enda flere. God mat hører tross alt hjemme i magen, ikke i søpla, legger han til.

Formidabel økning Too Good To Go meldte senest i 2022 om rekordstor interesse for overskuddsmat, og i en tid med økte levekostnader og høyt prisnivå på matvarer, tror de interessen vil fortsette å øke.

– Dersom vi skal vinne kampen mot matsvinn, må det reddes mat overalt. Da er bidrag som Scandic sitt kjempeviktig. De har vært med på å sette standarden som gjør at hotellbransjen i dag redder flere hundre tusen måltider, sier daglig leder Johan Ingemarsson i Too Good To Go.

Appen er i dag tilgjengelig i 17 land, og siden den kom til Norge i 2016, er det solgt nærmere ti millioner forundringsposer her i landet. Over to millioner brukere har lastet ned appen, som i dag benyttes av mer enn 4200 matbedrifter.

Totalt har brukere av Too Good To Go i Norge spart miljøet for om lag ti millioner kilo matavfall.

Powered by Labrador CMS