IDYLL: Johannes Nermo er femte generasjon på Nermo Hotell. Hotellet ligger idyllisk til med fantastisk utsikt. Snart starter byggingen av luksusleiligheter i 300 år gamle stabbur.

Investerer millioner i luksusleiligheter: – Vi er nødt til å skille oss ut

Nermo Hotell ligger ikke på latsiden.

Publisert Sist oppdatert

– Vi må skape nye og attraktive produkter og skille oss ut. Leilighetene som skal bygges vil ligge i sjiktet high-end. Standarden og badet skal være på et nivå som ingen har sett maken til. Jeg har skisser og ideer til hvordan det skal se ut, men det er litt håpløst å prise, sier Johannes Nermo til Hotellmagasinet.

Suksessoppskrift

55-åringen overtok Nermo Hotell på Øyer utenfor Lillehammer etter foreldrene i 2000, og er femte generasjon. I januar i fjor satte han bort driftsansvaret og vertskapsrollen til paret John Kristian Stubban og Gry Sjøthun.

Nermo Hotell har blitt kåret til «Norges beste ski boutiquehotell» sju år på rad. De har også hatt eventyrlig vekst de siste årene, og omsatte i fjor for nesten 20 millioner. Med 15 årsverk.

Johannes Nermo

Nermo Hotell:

Sted: Øyer. Gudbrandsdalen

Eier: Johannes Nermo

Antall rom: 33. I tillegg 53 leiligheter

Drivere: John Kristian Stubban og Gry Sjøthun

Kjede: De Historiske Hotel og Spisesteder

Hotellet har 33 rom, 53 utleieleiligheter. Og golfbane. Johannes Nermo er full av ideer og motivasjon for å utvikle det idylliske familiehotellet.

– Personlig er jeg glad i det som er litt annerledes. Nylig var jeg i Cornwall i England, og bodde i annen etasje over en pub. Det var fantastisk atmosfære, service og mat. Fellesnevneren er folkene som jobbet der. Det å skille seg ut og tilby noe annet har jeg veldig stor tro på, sier han.

Han fortsetter:

– Vi skal fortsette å utvikle oss på vår måte. Å få inn John Kristian og Gry har vært en suksess. De er så dyktige, og jeg har stor respekt for dem. Nå har jeg mer tid til å utvikle, og har inntatt en huseierrolle. Jeg er tilgjengelig for John Kristian og Gry, men på deres premisser.

Satser mange millioner

I oktober monteres de siste av to solcelleanleggene på Nermo Hotell. Kostnad: 6 millioner kroner.

– Heldigvis har vi drevet sunt og godt økonomisk i mange år, så denne investeringen har vi brukt av egenkapitalen. I fjor hadde vi en strømregning på 1,2 millioner kroner, noe som var tre ganger så mye som i «normale» tider. Denne investeringen vil betale seg på sikt, men det hadde ikke vært mulig å få til dette uten energitilskuddsordningen. I tillegg bytter vi 174 vinduer og dører, har oppgradert varmepumpesystemet og byttet til LED-pærer. Med denne investeringen skalvi få ned strømforbruket 35-40 prosent.

GÅR GODT: Paret John Kristian Stubban og Gry Sjøthun har drevet Nermo Hotell siden januar 2022, og gjort det meget bra. Nå er det spente på turismen til sommersesongen.

Men det stopper ikke der. Snart starter byggingen av fire luksusleiligheter i to 300 år gamle stabbur. Pris for herligheten: Rundt 10 millioner kroner.

– Dette skal være noe helt unikt når det gjelder interiør, utsmykking og utsikt. Når du låser deg inn med den gamle stabburs-nøkkelen skal du bli blåst av banen, smiler han.

Juli viktig måned

Nermo er i dialog med kommunen om andre overnattingsopplevelser.

– Jeg har ingen planer om å gi meg med stabburene. Det enkleste er å bygge hotell på en tomt som er regulert for akkurat det formålet – men det er ikke det jeg har planer om. Vi skal bruke tid på dette og er avhengig av å gå noen runder før det kan bli en realitet. Målet er at vi skal klare å drive så godt at vi har kapital til å utvikle Nermo Hotell videre, sier Johannes Nermo.

Juli måned står for rundt 15 prosent av årsomsetningen til hotellet. I en pressemelding sier John Kristian og Gry:

– Vi er veldig spente på hvordan sommeren blir, men det er mye som er positivt. Målet for sommeren er å øke oppholds-lengden på en slik måte at enda flere får oppleve mer av Hafjell, Øyer og Nermo mens de er her. Og vi ønsker at enda flere skal nyte vår grillbuffet som serveres hver dag i hele sommer på vår store og vestvendte terrasse, med gode lokale råvarer.

Powered by Labrador CMS