ENIGE: God stemning da denne gjengen ble samlet. Bak fra venstre: Hans Petter Hagen (Styreleder Heimr Collection), Terje Ropstad (CEO Heimr Collection), Paul Brodahl (Styremedlem Heimr Collection), Endre Glastad ( Eier HeimrCollection). Foran fra venstre: Ellen Løvold Strand (Eier Fru Haugans), Sverre Haakon Løvold Strand (Eier Fru Haugans).

Heimr kjøper Fru Haugans Hotel i Mosjøen

Overtar Nord-Norges eldste hotell. 

Publisert Sist oppdatert

Farsund-investor Endre Glastad og hans Heimr Collection har sikret seg Nord-Norges eldste hotell. Fru Haugans i Mosjøen med 129 rom blir det niende hotellet i Heimr. Overtakelsen av Fru Haugan skjer fra 1. juli, og driften av hotellet vil gå som normalt gjennom årets sommersesong, heter det i en pressemelding fra selskapet. 

Adm. direktør i HEIMR Collection Terje Ropstad

Fru Haugans Hotel:

  • Nord-Norges eldste hotell, med drift i Mosjøen siden 1794.

  • Har 128 rom, stor konferanse- og selskapsavdeling og flere serveringssteder.

  • I transaksjonen inngår også Frøken Skjolds Hotel i Mosjøen og restauranten Blomsterbua Mat og Vin.

Heimr Collection:

  • Heimr Collection driver åtte hoteller samt flere restauranter og barer under egne merkenavn og overtar driften av Fru Haugans Hotel fra 1. juli.

  • Etablert i 2018 som Team Hotels og bestod da av Rederiet Hotell og Farsund Resort.

  • I løpet av de siste årene har Heimr overtatt driften av Hotel Caledonien i Kristiansand, Hotel Victoria i Stavanger, Hotel Klubben i Tønsberg og Sola Strand Hotel.

  • Heimr er eid av Glastad Holding i Farsund og har ambisjoner om videre vekst i det norske markedet.

– Dette er et hotell som passer perfekt inn i vår portefølje av kjente og særpregede hoteller. Samtidig markerer kjøpet et viktig steg i Heimrs utvikling, ved at vi for første gang går inn i det nordnorske markedet, sier adm. direktør i Heimr, Terje Ropstad. 

Ingen enkel beslutning

Transaksjonen inkluderer også de øvrige virksomhetene i Fru Haugangruppen: Frøken Skjolds Hotel og restauranten Blomsterbua Mat og Vin. 

I februar i år meldte eierne av Fru Haugans at de hadde bestemt seg for å selge hotellperlen

Partene er enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

Som mange av Heimrs andre hoteller, er Fru Haugans et kjent landemerke, med 230 års uavbrutt hotelldrift i Mosjøen. Siden 1885 har hotellet i fem generasjoner vært ledet av kvinner fra samme familie.

– Det var ingen lett beslutning å skulle selge Fru Haugans. Vi svært glade over å ha funnet en kjøper som har evne til å utvikle dette fantastiske hotellet videre, og som forstår verdien av den lokale forankringen og kulturen som alltid har vært en viktig del av hotellets identitet, sier administrerende direktør Ellen Løvold Strand, som eier morselskapet Fru Haugansgruppen AS sammen med sin bror Alf Nyfløt Gilroy (45 prosent) og sin far Alf Gilroy Johannessen (10 prosent).

Heimr driver i dag syv kjente hoteller i Sør-Norge, inkludert Sola Strand Hotel og Hotel Victoria i Stavanger, Radisson Blu Caledonien i Kristiansand og Hotel Klubben i Tønsberg. Nylig inngikk kjeden også en 15 år leieavtale av Jegtvolden Fjordhotell i Inderøy i Trøndelag. Dette samarbeidet styrkes gjennom at eierfamilien i Jegtvolden Fjordhotell nå blir medinvestor sammen med Glastad i kjøpet av Fru Haugans, der Njord Securities har vært tilrettelegger for kjøper.

Ny hotelldirektør

Heimr Collection er heleid av familieselskapet Glastad Holding med Endre Glastad og Sigrid Laugen Glastad i spissen. Selskapet har de sisteårene overtatt og renovert flere kjente hoteller, og kjøpet av Fru Haugans er i tråd med selskapets ekspansive strategi om å bli en sterk aktør i det øvre segmentet av norsk hotellnæring.

MYE HISTORIE: Fru Haugans Hotel har vært et landemerke i Mosjøen i mer enn 200 år. I løpet av 140 år har fem generasjoner jobbet ved hotellet.

– Fru Haugans er et veldrevet hotell med en lang og stolt historie. Vi ser frem til å utvikle bedriften videre, og planlegger å oppgradere dette flotte stedet ytterligere slik at dets posisjon som nummer-én-hotellet på Helgelandskysten blir ytterligere styrket, sier Endre Glastad.

Ropstad sier til Hotellmagasinet at flere av hotellets rom skal pusses opp.

– Enkelte rom krever oppgradering, men dette kommer vi først til å starte med neste år. Det blir viktig å bevare historien og ivareta hotellet i oppussingen, sier han. 

– Har dere flere hotellet i kikkerten, Ropstad?

– Vi ser løpende på aktuelle ting, og vi har flere vi kikker ekstra på, men det er på litt lengere sikt. Akkurat nå har vi inngått to avtaler, og vi har litt å jobbe med. Vår ambisjon er å vokse, men ikke for enhver pris.

Viktig å bevare historien, noen av rommene som krever litt oppgradering. Nå skal vi drifte som normalt i sommer, mer til nyåret. Ivaretar hotellet. Ser løpende på nye ting. Flere ting i kikkertene, noe på litt lengere horisont. Akkurat inngått to avtaler, litt å jobbe med. Ambisjon om å vokse men med prosjekter som er viktig for oss, sier han. 

Neste steg blir å finne ny direktør for hotellet, og sammen med den gode staben på Fru Haugans ser vi frem til å vokse videre, sier Ropstad i Heimr.

Rådgivingsselskapet CBRE har vært tilretteleggere av salget, mens Njord Securities har vært finansiell tilrettelegger for kjøper. Hotellansvarlig Erik Myklebust i CBRE sier interessen for Fru Haugans var stor, men at Glastad-selskapene tidlig skilte seg ut som en meget aktuell kjøper.

– Salget av Fru Haugans viser at det alltid vil være interesserte kjøpere av de beste objektene i hotellmarkedet, også i perioder med global uro og mer krevende økonomiske tider, sier Myklebust.

Powered by Labrador CMS