TAR GREP: Markedssjef Karoline Beate Dalegården Skøien (til venstre) og spasjef Kristin Mariante på Farris Bad har sammen med Oslo-firmaet Smallmatters jobbet for å finne flere bærekraftige produkter.

Spahotellet fikk 250.000 for å utnytte utrangerte produkter

Reduserer tekstilbruk sammen med Oslo-firma. 

Publisert

I januar 2023 fikk  spahotellet med 176 rom og suiter i Larvik, tildelt 250.000 kroner fra Strawberry sitt eget klimafond for å lage forbruksartikler til hotelldriften ved hjelp av hotellets utrangerte tekstiler. 

Bærekraftige artikler

Nå har Farris Bad gjort store endringer, takket være samarbeidet med Oslo-firmaet Smallmatters som fokuserer på bærekraftige initiativ for utvikling av tekstilprodukter. De har bistått hotellet i prosessen med å finne relevante artikler som kan byttes ut. Målet med prosjektet er å utnytte utrangerte tekstiler til forbruksartikler, istedenfor at de blir kastet, heter det i en pressemelding fra Strawberry. 

Les også: Ingen norske luksushoteller blant verdens 50 beste

– Vi jobber kontinuerlig med å forbedre egen miljøprofil gjennom ansvarsbevissthet innad i bedriften, så vel som utad til kunder og samarbeidspartnere. Dette prosjektet startet vi med i mars i år, og at vi allerede nå, et halvt år etterpå kan lansere egne, mer bærekraftige produkter, laget av utrangerte tekstiler er vi veldig stolte av, sier markedssjef på Farris Bad, Karoline Beate Dalegården Skøien.

Av utrangerte håndklær, sengetøy og duker har hotellet fått laget poser til hårfønere, poser til rene/skitne kluter i housekeeping, egendesignet emballasje til hotellets signatur skrubb, toalettmapper til spa-kit og nye trekk til lintøy trallene laget av resirkulerte pet-flasker.

– Som et av de ledende sparesortene i Norge har vi generelt høyt energiforbruk, noe vi har ønsket å forbedre med konkrete tiltak, uten at det går på bekostning av gjestetilfredsheten. Ved enkle, små og viktige grep har vi nå gjort endringer som gjør at vi kan ta i bruk enda mer bærekraftige forbruksartikler. Dette er bare starten, og vi har store planer for fremtiden, sier spasjef Kristin Mariante.

IDYLL: Farris Bad ble bygget i 2009, og har blant annet 40 sparom og 176 rom og suiter. Hotellet ligger feiende flott til med vannet som nærmeste nabo.

Organiske velværeprodukter

Design og utvikling er det Smallmatters i Oslo som står for. De har bistått hotellet fra tidlig fase med ideer og prototyper. Selve produksjonen av produktene er gjort hos OPT Oslo og AOK i Larvik, som jobber for å utvikle mennesker gjennom arbeid.

Les også: Dette har imponert meg mest med Sommerro

– Tekstilindustrien er en av de mest forurensende i verden, og produksjonen av nye tekstiler står for hele 90 prosent av utslippene. At Farris Bad tar grep om egen miljøprofil og at vi får være med på denne reisen er utrolig gøy. Vi vet at selv de små tingene kan gi store, positive utslag i det totale bildet, og heier på initiativ som dette, sier grunnleggerne av Smallmatters, Line Houge og Janicke Lorange.

– Det er ikke bare utrangerte tekstiler som står i fokus på Farris Bad. Hotellet har også norskproduserte, organiske velværeprodukter på alle rom.- Vi håper at prosjektet vi gjør sammen med Smallmatters vil være til inspirasjon for flere, og gleder oss til fortsettelsen, sier Dalegården Skøien

Powered by Labrador CMS