UT PÅ TUR: Frode Rørvik (i grønn bukse) har reist på utallige turer til Afrika i en årrekke. Bildet er fra Rwanda i 2018.

Frode er eventyrer og hotellsjef

44-åringen har besteget mange fjell i Afrika.

Publisert

Ona Havstuer:

Sted: Ona, Møre og Romsdal

Antall rom: Fem leiligheter og fire hotellrom

Hotellsjef: Frode Rørvik

Eier: Classic Norway Hotels

Ona Havstuer er litt av en perle: På den lille øya i Møre og Romsdal er det 15 fastboende. En av disse er Frode Rørvik. 44-åringen er født på Voss, men oppvokst i Sogn – og kjøpte seg like gjerne hus her. 

Gått gradene

Han er hotellsjef på Ona Havstuer med fem leiligheter og fire hotellrom, som eies av Classic Norway Hotels. Han startet her 1. januar i fjor. De har seks ansatte. 

– Selv har jeg pusset opp et gammelt hus, og har ingen planer om å reise herfra. Jeg har alltid en minstetid på fem år når jeg starter på et hotellprosjekt. Jeg har stor tro på dette og eierne har investert mye penger i stedet med utbygging av fire hotellrom og oppussing av leilighetene - og utvidelse av åpningstid og forlengelse av sesong, sier Rørvik til Hotellmagasinet. 

VELKOMMEN: Frode har jobbet i hotellbransjen i mange år, og vært hotellsjef på Ona Havstuer siden januar i fjor.

Frode har årsstudium i internasjonalt reiseliv, og jobbet i hotellkjeden siden 2009. I sin hotellkarriere har han gått gradene fra servitør, bartender, bar- og restaurantsjef og til hotellsjef – og har hatt ulike sjefsroller siden 2016. 

– Jeg har hatt mange spennende jobber i Classic Norway Hotels, men fem år på Hotell Utsikten i Geiranger er et godt minne; jeg var med på å re-starte satsingen, og var da restaurantsjef. Så ble jeg etter hvert hotellsjef. Men nå stortrives jeg på Ona, sier han.

Kun fergeforbindelse

44-åringen sier det er travelt på øya. Ona Havstuer er et sommerhotell som er åpent seks måneder i året. Og ambisjonene er å forlenge åpningsperioden. 

Nordøyvegen har gjort at det nå er fastlandsforbindelse til Finnøya, og derfra gjenstår kun en kort fergetur ut til Ona. Eneste måten å komme til Ona på er med ferge. 

IDYLL: Øya Ona har 15 fastboende, og Frode er en av dem. I bakgrunnen kan en skimte øya.

– Besøket har tatt seg veldig opp og det har vært en strålende mai og juni – og trafikken har fortsatt i juli. Mange kommer hit tidlig på dagen, inspiserer øya, spiser hos oss og reiser tilbake på ettermiddagen. Vi serverer all slags mat, men fers fisk er selvfølgelig populært, sier hotellsjefen.

Den blide og utadvendte 44-åringen er full av reiselyst. Det startet med et eventyr på starten av 2000-tallet. Og har fortsatt. I november reiser han til Malawi, Afrika. Og blir borte i et par mnd.

Elsker Cape Town

Han har ikke telling på hvor mange ganger han har besøkt Afrika, men mener det er et sted mellom 12-15 ganger.

HØYT TIL TOPPS: I november legger Frode ut på enda en oppdagelsestur. Bildet er hentet fra Thabana Ntlenyana, det høyeste fjellet i Lesotho i sørlige Afrika. Fjelltoppen er 3.482 moh.

– Det blir selvfølgelig fjellklatring. Jeg liker å krysse de høyeste punktene på stedene jeg besøker. Jeg var på Kilimanjaro for 23 år siden, men favoritten er et fjell i Uganda på 5.109 meter. Og det er blitt mange på mellom 3000-3.500 meter, forteller han.

– Hva er det med Afrika som fascinerer?

– Naturen, kulturen, dyrene og menneskene. Det er også utrolig mye spennende mat og drikke i mange byer, og masse liv og røre.

– Jeg har en tendens til å ende opp i Cape Town; det er en fantastisk by med fantastiske matopplevelser og god vin. Jeg er veldig glad i sørafrikanske viner, sier Frode Rørvik.

 

Powered by Labrador CMS