FULLT KJØR: Mari Mo startet som hotellsjef 1. juni i år, og er allerede godt i gang med jobben,. Det er fullt kjør på Å Rorbuer i Lofoten i sommer.

Mari er utdannet journalist. Nå styrer hun en av Norges mest populære turistperler

Håper å gjøre Å Rorbuer til helårsdestinasjon. 

Publisert Sist oppdatert

Å Rorbuer er det fjerde anlegget til Classic Norway Hotels i Lofoten, og kjeden overtok driften 1. mars i år. Her styrer hotellsjef Mari Mo (36) som opprinnelig kommer fra Moss. Selv om hun er utdannet journalist har hun ikke praktisert yrket, men falt i stedet for en karriere innen kundeservice og hotelldrift. 

Ønsker helårsåpent 

Classic Norway Hotels:

  • Er en hotellkjeden bestående av 25 hoteller og rorbuer i Norge.
  • Kjeden ble etablert i 2003, og har kontor i Oslo og Molde.
  • Administrerende direktør er Stephen Meinich-Bache (fra 2020).

1. juni startet hun på Å Rorbuer. Det er stort trykk fra utenlandske turister, og domineres av folk fra Asia, Australia, amerikanere, canadensere og europeere.

– Å Rorbuer selger seg selv, det er utrolig stor pågang av turister. Det er en fullbooket sommer, og vi har masse folk til lunsj og middag hver dag. Det er utrolig morsomt, sier Mo til Hotellmagasinet.

Lofoten-perlen har tidligere vært stengt vinterstid, men Mari og hotellkjeden håper å gjøre stedet til en helårsdestinasjon. Den består av 22 rorbuer med en til åtte sengeplasser i tillegg til restauranten «Brygga» med over 200 sitteplasser i et bygg som er over 150 år gammelt.

Før hun havnet i sjefsstolen i nord, var hun daglig leder på Spåtind Fjellstue i 2 1/2 år. 

– Nå blir det fullt kjør ut september, og inn i oktober for da starter nordlysaktivitetene. Mange kommer hit med bobil, det er barnefamilier, fiskere – men også kun de som ønsker å nyte stillheten. 

Jobber sammen med samboeren

På Rondablikk for seks år siden traff hun det som senere skulle bli samboeren, Ruslan Bachancov. Han er kokk, og jobber også på Å Rorbuer.

IDYLL: – Å Rorbuer selges selv, sier hotellsjef Mari Mo. Naturen rundt perlen er upåklagelig.

– På Spåtind var vi vertskapspar. Det er helt uproblematisk å jobbe på samme sted. Det blir naturligvis en del jobbprat hjemme, men vi prøver også å koble av. Vi er begge glade i turer. Og her er det mange muligheter for flotte utflukter, forteller hun.

Å Rorbuer har 25 ansatte i høysesongen.

– Det er en veldig bra gjeng, og jeg har både kjøkken- og restaurantsjef som hjelper meg. I tillegg en fantastisk veileder i Preben Moe som har masse erfaring fra bransjen og som jobber i hotellkjeden. Classic Norway Hotels er en flott arbeidsplass som har tatt meg godt imot og gitt meg tillit, sier Mari Mo.

Powered by Labrador CMS