SATSER I NORD: Hotellkjeden Classic Norway Hotels eier nå fire destinasjoner i Lofoten. Å Rorbuer er site innslag i porteføljen.

Denne perlen overtas av Classic Norway Hotels

Å Rorbuer blir en del av hotellkjeden.

Classic Norway Hotels overtar driften av Å Rorbuer etter Norway Travel. Og Classic Norway Hotels har signert en langsiktig driftsavtale med familien som eier Å Rorbuer. Fra 1. mars blir stedet hotellanlegg nummer 23 i den raskt voksende, norskeide hotellkjeden med hovedkontor i Molde, heter det i en pressemelding fra Classic Norway Hotels.

LES OGSÅ: Marte har gjort store endringer på Radisson-hotellet

Unik historie

Å rorbuer har en unik historie og er en av juvelene i reiselivsdestinasjonen Lofoten. Flere av rorbuene kan dateres tilbake til sent 1800, tidlig 1900-tallet da fiskere søkte ly i en trygg havn og trengte overnatting. Fiskerne leverte fisk til familien Ellingsen som var væreier i Å Lofoten. Ellingsen familien er nå 7. generasjon eiere av Å Rorbuer.

IDYLL: Det er ikke kanskje ikke så rart utenlandske turister strømmer til Norge. Å Rorbuer består av 20 rorbuer i tillegg til restaurant.

Rorbuanlegget er vedlikeholdt og restaurert gjennom årtier og fremstår i dag som et moderne, men autentisk rorbuanlegg der bilveien gjennom Lofoten, E10, ender.

Å Rorbuer består av 20 rorbuer i tillegg restauranten «Brygga» med over 200 sitteplasser i et bygg med en 150 år lang historie i veggene.

LES OGSÅ: Nykommeren skal ta et jafs av hotellmarkedet

I dag er «Brygga» et populært spisested for kort- og langreiste gjester, og utgjør sammen med resten av unike reiselivsanlegget en viktig historisk del av turisttilbudet i Lofoten.

Langsiktig avtale

– Å Rorbuer er det fjerde anlegget i Lofoten for Classic Norway Hotels. Og dette gjør oss til den største reiselivsaktøren i Lofoten, sier administrerende direktør Stephen Meinich-Bache i pressemeldingen fra hotellkjeden.

LES OGSÅ. Oslo Plaza med storinvestering

Fra før eier Classic Norway Hotels nemlig Nyvågar ved Kabelvåg utenfor Svolvær, Reine Rorbuer, 10 minutters kjøring fra Å Rorbuer, samt Henningsvær Bryggehotell. I Lofotens største fiskevær, Henningsvær, er den norske reiselivsaktøren i tillegg i full gang med å bygge åtte nye hotellbygg.

SATSER: Administrerende direktø Stephen Meinich-Bache hviler ikke på lauvbæra. Han gir full gass med hotellkjeden.

– Å Rorbuer er et anlegg som ligger i svært flotte omgivelser i en av landets mest attraktive turistområder. Vi er naturligvis stolte over at Å Rorbuer blir en del av vårt tilbud til reisende fra inn- og utland. Classic Norway Hotels har en lang erfaring i å utvikle og drive reiselivsanlegg med et særlig viktig fokus på natur, kultur og historie. Vi vet at dette er etterspurt av publikum som leter etter håndplukkede reiselivsperler med god kvalitet, sier Meinich-Bache.

Classic Norway Hotels feirer i år 20 år.

Powered by Labrador CMS