POPULÆRT: Classic Norway Eiendom har kjøpt eierandelen til Romsdalen AS, og er nå eneeier. Nå skal det populære hotellet bygges ut med 57 rom. Arbeidet starter i 2024.

Turistperle utvides med 57 rom

Classic Norway Eiendom bli eneeier av hotellet i Åndalsnes.

Den norske hotellkjeden Classic Norway Hotels lanserer store utvidelsesplaner i alpebyen Åndalsnes. For to år siden ble Grand Hotel kjøpt av Classic Norway Eiendom i et joint-venture-samarbeid med selskapet Romsdalen AS, som igjen eies av The Norwegian Travel Company.

De to partnerne eide 50 prosent hver av det tradisjonsrike hotellet etter at de 1. januar 2021 kjøpte det av den lokale hotellfamilien Åndal. Nå har Classic Norway Eiendom kjøpt eierandelen til Romsdalen AS, og blir eneeier av hotellet som har opprinnelse tilbake til 1890, skriver Classic Norway Hotels i en pressemelding.

Store utvidelsesplaner

Grand Hotel i Åndalsnes er blitt en stor reisefavoritt for nordmenn og utlendinger. Hotellet har gjennomgått en betydelig oppgradering de siste to årene, og jobber nå med planer om en ny stor utvidelse av hotellet.

STILIG: Hotellet vil ha 145 rom etter utbyggingen.

– Grand Hotel skal bygges ut med 57 nye rom. Den opprinnelige planen var å bygge nye hotellrom på toppen av Rauma kulturhus som er en det av Grand Hotel-bygget. Men nye undersøkelser viser at kulturhuset ikke vil tåle vekten av de nye hotellrommene. Vi har derfor endret planene til å bygge en ny hotellfløy som bindes til det øvrige hotellet med en glassinnrammet bro, forteller administrerende direktør Stephen Meinich-Bache i Classic Norway Hotels.

Når de nye hotellrommene er klare, vil Grand Hotel ha hele 145 hotellrom. Ola Elias Åndal fortsetter som hotellsjef ved hotellet.

Starter byggingen i 2024

– Den mest aktuelle planen er å bygge fire nye etasjer samt parkeringskjeller under den nye hotellfløya, sier Classic Norway-eier Erik Berg, som berømmer Rauma kommune for sin positive og konstruktive holdning til å gi turistkommunen et etterlengtet bedre hotelltilbud.

– Classic Norway Hotels får med kjøpet av hele Grand Hotell hele 24 hotell i sin portefølje, forteller Stephen Meinich-Bache.

KJENDIS-HOTELL: Området rundt Grand Hotel er blitt brukt til mange film-innspillinger de siste årene.

Den norskeide hotellkjeden håper å starte byggingen av de nye hotellfløya i løpet av 2024.

Etterspørselen etter et godt spisested og overnattingssted i Rauma har vært sterkt økende de siste årene. Og etter åpningen av Romsdalsgondolen har mulighetene til helårsturisme blitt enda bedre.

I sommerhalvåret er de aktuelle fjellturene i regionen samt besøk på den nasjonale turistvegen Trollstigen blant de mest populære. I vintersesongen er Åndalsnes og Rauma en ettertraktet topptur-destinasjon.

Populært for tv- og filmkjendiser

Åndalsnes og Rauma kommune på nordvestlandet er blant landets mest populære reisemål og har flere år på rad vært på søketoppen over attraktive steder å besøke. Fjellturer og trapper er svært populært for gjester som ønsker aktiv ferie.

Og med fjellturen Romsdalseggen og utsiktspunktet Rampestreken nærmest på dørstokken til Grand Hotel er Rauma blitt et soleklart førstevalg for mange.

TV- og filminnspillinger med «Kompani Lauritzen», «Mission Impossible», «Burning», «Troll» og «Succesion» og har også gitt kommunen verdifull oppmerksomhet.

Reisetrenden «set-jetter», å besøke steder hvor det har vært gjennomført store filminnspillinger, har nådd Rauma for alvor.

Powered by Labrador CMS