«Ny» bar og gastropub på Grims Grenka

Designhotellet i Oslo pusser opp både lobbybaren og drinkekartet.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag åpner Grims Grenkas nye lobbybar «Brooms & Hatchets». Det nye utestedet har ifølge head bartender Mathias Alsén latt seg inspirere av det nye nordiske kjøkkenet, og overført dette til bardisken:

– Vi henter inspirasjon i smaker og teknikker hentet fra det nordiske kjøkkenet. Cocktailene skal være en smaksopplevelse, og flere av drinkene i stettglass vil faktisk bli preparert på kjøkkenet, sier han.

Alsén lover nye smakskombinasjoner, nye måter å presentere drinkene på og helt nye produksjonsmetoder.

Whisky med bacon 

– På cocktailmenyen står klassiske signaturdrinker tilført norsk og skandinavisk preg. Lokale urter, røtter, essenser og krydder som furu, tindved, multe og blomster vil gi drinkene en ekstra touch. Tradisjonelle teknikker som shaking og stiring vil bli kombinert med blant annet infusjon og røyking, sier Alsén.

En av de nye drinkene er «baconinfundert Whisky».

Gastropub 

I tillegg til å by på kjente cocktailklassikere i ny innpakning, satser ”Brooms & Hatchets” også på mat.

Sjefskokken ved Grims Grenka har utviklet en meny som skal gjøre baren til en gastropub for den som også vil ha noe å bite i. Her venter gourmetburgere, spesialpølser, kamskjell og annen sjømat.

Hotellet i Kvadraturen har pusset opp inngangsområdet og skjermet den nye baren fra resepsjonen. Med egen inngang fra gate, skal stedet kunne oppleves som et bar uten hotelltilknytning.

 

Powered by Labrador CMS