Scandic-kjeden har jobbet målrettet med miljøsertifisering. Nå jobber hotellkjeden for at de polske og tyske hotellene også skal inngå i sertifiseringen.

93 prosent av norske Scandic-hoteller er svanemerket

Scandic Sjølyst i Oslo var først ute med miljøsertifiseringen. 

Publisert Sist oppdatert

Hotellene har kommet gjennom nåløyet og blitt sertifisert eller re-sertifisert med Svanemerket. Svanemerket er Nordens offisielle miljømerke, og skal bidra til å gi forbrukere og innkjøpere troverdig miljøinformasjon. 

Les også: Slik sparer Scandic-hotellet 8 millioner liter vann årlig

Nå har Scandic-hoteller i Norge, Sverige, Danmark og Finland vært gjennom en omfattende prosess med å bli sertifisert eller re-sertifisert, og i Norge har 93 prosent av hotellene oppnådd miljømerket, heter det i en pressmelding fra hotellkjeden. 

– Som Nordens største hotellkjede har vi et stort ansvar for å ta vare på miljøet, og det gleder meg veldig at de ansatte på hotellene våre er så engasjert i dette arbeidet. Kravene til Svanemerket har aldri vært tøffere, og jeg vil berømme alle som har bidratt til at vi nå har kommet i mål, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Asle Prestegard, i pressemeldingen. 

Snart full pott i Norden

For å bli sertifisert med Nordens offisielle miljømerke, må hotellene oppfylle svært tøffe miljøkrav innenfor energi, vann, mat, avfall, biologisk mangfold, kjemikalier og innkjøp. Det kreves også et strukturert og aktivt arbeid med å redusere ressursbruken og optimalisere ulike områder av driften. Sertifiseringen omfatter 44 obligatoriske krav, samt seks poengkategorier som overvåkes regelmessig. 

– Scandic sin satsing på mer miljøvennlig hotelldrift i hele Norden er et eksempel til etterlevelse. Vi er veldig glade for at de nå har klart å oppnå Svanemerkets nye og ambisiøse krav til alt fra hva de kjøper inn, energi og matsvinn. Dette vil ha en stor, positiv innvirkning på klima og miljø, og for alle som besøker hotellene, sier administrerende direktør i Svanemerket. Cathrine Pia Lund. 

Scandic Sjølyst i Oslo var det første hotellet i kjeden som ble sertifisert med Svanemerket. Dette skjedde i 1999. Snart 25 år senere er nærmere 100 prosent av hotellene i Norden nå sertifisert eller re-sertifisert med Svanemerket. Samtidig jobbes det med en løsning for å få kjedens tyske og polske hoteller sertifisert i løpet av året. 

Halvert CO2-utslippet

Scandic innledet et langsiktig samarbeid med Svanen på 1990-tallet, og dette har gitt uttelling. Vannforbruket og CO2-utslippet pr. gjestenatt er redusert med henholdsvis 31 og 65 prosent fra kjeden begynte å rapportere på bærekraft i 1996 og frem til 2022. 

Dette skyldes en rekke tiltak, deriblant installasjon av vannbesparende kraner, overgangen til 100 prosent fornybar energi, energieffektiv belysning og implementering av løsninger for energi- og varmeoptimalisering. 

– Scandic-kjeden har mer enn halvert CO2-utslippet siden 1996, og vi jobber hele tiden for å finne nye og mer miljøvennlige løsninger i driften av hotellene våre. Samtidig stiller vi også krav og utfordrer leverandører og samarbeidspartnere. Dette gjør vi fordi vi bryr oss om menneskene og lokalmiljøene der vi driver hoteller, sier Prestegard. 

Powered by Labrador CMS