KRAFTKAR: Tingvollost utvider med dobbelt så store lokaler. Dermed kan det bli mer Kraftkar til folket.

Nå kan det bli mer av dette

I 2016 ble blåmuggosten Kraftkar fra Tingvollost kåret til verdens beste ost og den beste osten gjennom tidene under World Cheese Awards. Etterspørselen er fortsatt enorm og nå må de utvide.

Publisert


Når det nye tilbygget står ferdig, har Tingvollost mer enn doblet dagens areal. Utvidelsen har et kostnadsoverslag på seks millioner kroner, mens Tingvollost går inn som leietaker, skriver lokalavisen Tidens Krav. (NB: For abonnenter)

NB: Saken fortsetter under bildet.

Bedre arbeidsforhold

PÅ KARTET: Tingvollost har på alle mulige måter satt den lille nordmørs-bygda Tingvoll på kartet.

Det nye bygget vil inneholde et kjølerom på rundt 50 kvadratmeter og et nytt ysteareal på vel 33 kvadratmeter. Det skal også opparbeides en ny butikk med en egen kafékrok.

– Vi bygger også et nytt pauserom og ny garderobe for de ansatte. I tillegg blir det to kontorer, og vi får også en egen pakkeavdeling. Målet med utbyggingen er både å bedre forholdene for de ansatte og å få en mer rasjonell og fleksibel produksjon. På sikt gir det muligheter til å øke produksjonen, men dette er noe som eventuelt vil komme gradvis, sier Gunnar Waagen i Tingvollost til TK.

JUBEL: I 2016 ble Kraftkar kåret til verdens beste ost under World Cheese Award.

Ellevill suksess

I 2016 ble blåmuggosten Kraftkar kåret til verdens beste ost og den beste osten gjennom tidene under World Cheese Awards.

Det førte til «ville tilstander» hvor folk kom uanmeldt, ens ærend, fra fine restauranter i sør-Europa, for å sikre seg godbitene.

– Etter kåringen var det rett og slett kaos. Etterspørselen gikk rett til værs, og vi var ikke i nærheten av å kunne levere til alle som ønsket å kjøpe, fortalte Solvor Waagen til Tidens Krav.

I 2017 omsatte Tingvollost for vel 11,7 millioner kroner, mot 9,4 millioner i 2016. Antall årsverk er rundt regnet 13.

Powered by Labrador CMS