Live-sendingen er i gang

Live-sendingen er i gang

I dag er det Årets Kokk og Årets Unge Kokk i Mathallen i Oslo. Kan du ikke ta turen, kan du se sendingen her.

I dag blir det avgjort hvem som skal representere Norge i Bocuse d´Or Europa og Bocuse d´Or i Lyon.

Den konkurransen starter klokken 14.00. Men de unge kokkene i konkurransen Årets Unge Kokk er allerede i full gang og du kan følge sendingen live her gjennom hele dagen.

NB: Saken fortsetter under bildet.

ÅRETS KOKK 2019: En av disse blir Årets Kokk 2019. Til høyre faglig leder Gunnar Hvarnes. Foto: Tom Haga.

Kandidatene i Årets Kokk 2019

Kjøkken 1: Team CAP

Kandidat: Christian André Pettersen. 30 år fra Bodø. Fisketorget i Stavanger.

Commis: Even Strandbråten Sørum, 20 år fra Begna. Kokk på Fagn i Trondheim.

Coach: Rasmus Johansen Skoglund, 29 år fra Bodø. Konseptansvarlig på Jag Concepts i Bodø.

Kjøkken 2: Team MDK

Kandidat: Marius Dragsten Kjelsrud, 26 år fra Stjørdal. Chef de partie på Spiseriet Stavanger Konserthus.

Commis: Ingrid Løland, 20 år fra Sola. Kokk på Spiseriet Stavanger Konserthus.

Coach: Sigurdur Ragnarsson, 35 år fra Island. Daglig leder på Spiseriet Stavanger Konserthus.

Kjøkken 3: Team Dalelv

Kandidat: Øyvind Bøe Dalelv, 29 år fra Bodø. Kjøkkensjef på Michaels, Oslo.

Commis: Tobias Gabrielsen, 19 år fra Kirkenes. Kokk på Michaels.

Coach: Håkon Solbakk, 27 år fra Nærøy. Kjøkkensjef på Nordøst i Oslo.

Kjøkken 4: Team Bendi

Kandidat: Filip August Bendi, 31 år fra Sandnes. Kreativ utvikler på Thon Hotel Bristol, Oslo.

Commis: Eline Sofie Sunde, 21 år fra Stavanger. Kokk på Thon Hotel Bristol.

Coach: Sebastian Myhre, 34 år fra Oslo. Kjøkkensjef ved Stallen og Fyr Bistronomi i Oslo.

Kjøkken 5: Team Werkland

Kandidat: Håvard Werkland, 25 år fra Kyrksæterøra. Souschef Speilsalen i Trondheim.

Commis: Runa Ailin Kvendseth, 22 år fra Ekeberg. Kokk på Speilsalen i Trondheim.

Coach: Thomas Johansen Borgan, 38 år fra Rørvik. Eier av Kraft Bodega i Trondheim.

Årets unge kokk

Program:

07.00:   Konkurransestart «Årets unge kokk 2019»

09:00    Presserom åpner i Mathallen i 2.etg

10.00:   Presentasjon tema 1: Vegetarisk: Jordskokk med rotgrønnsaker og vaktelegg.

11.00:   Presentasjon tema 2: Sjømatfest: Auroralaks med skalldyr og trøffeltang.

12.00:   Konkurransen «Årets Unge Kokk» avsluttes.

14.00:   Konkurransestart «Årets kokk 2019 – kvalifisering til Bocuse d’Or 2021»

15.30:   Årets ganefryd 2019 med tema: Norske stillehavsøsters, tang og tare.

Både kandidatene til Årets kokk og Årets unge kokk er representert her, basert på deres kvalifiseringsoppgave.

19.00:   Tallerkenrettene presenteres for dommerne. Tema: Ryfylke vaktel og norske rotgrønnsaker.

19:45:   Fatretten presenteres for dommerne. Tema: Arktisk sei med løk og grønnkål fra Vang gård.

21.15:   Seremoni og premieutdeling.

22:00    Arrangementsslutt.

Til toppen