Inspirerende "Cook-off"

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Gjennom å invitere sine sisteårs kokkelærlinger til workshop og matkonkurransen "Cook-off" ønsker Carlson Rezidor Hotel Group å inspirere og vise hvilke muligheter som finnes i kjeden også etter at læretiden er over. 

Arrangementet fant sted på Park Inn by Radisson Oslo Airport og Radisson Blu Scandinavia Hotel, og gikk over to dager. 

Nylig ble Carlson Hospitality og The Rezidor Hotel Group til Carlson Rezidor Hotel Group, og det var de unike mulighetene som åpner seg i verdens niende største hotellselskap som ble presentert for lærlingene gjennom budskapet "Say yes, go global, think big". 

- Ansatte i Carlson Rezidor Hotel Group har en unik mulighet til å utforske verden. Vi vil synliggjøre karrieremulighetene i selskapet for våre fantastiske lærlinger som snart har fullført sin læretid ved ett av våre hoteller i Norge, sier Fredrikke Næss Area, Human Resources Director for Norden, i en pressemelding.

Gaute Birkelid, General Manager ved Radisson Blu Royal Hotel, Stavanger var en av mentorene som ga lærlingene gode råd. Han delte erfaringer fra tiden som kokkelærling  og frem til stillingen han har i dag som hotelldirektør.
- Grip sjansen og opplev verden. Som kokkelærling er du vant til å jobbe hardt, og det kommer godt med i fremtiden, sier Gaute Birkelid.Leverandører med på laget
Leverandørene BAMA, Spis, Køltzow, Oluf Lorentzen og Strøm Bibendum stilte med ekspertise og sto for mye av det faglige opplegget. De viste lærlingene  blant annet sesongens frukt og grønt; fiskespesialiteter; kjøtt og vilt; samt ost- og vinsmaking. Kunnskapen de tilegnet seg fikk de nytte av under arrangementets høydepunkt; den uformelle matkonkurransen ”Cook-off”.Ble utfordret
Kokkelærlingene var godt representert fra vårt langstrakte land.  De kom fra Radisson Blu Hotel, Tromsø i nord til Radisson Blu Caledonien Hotel, Kristiansand i sør. For å måle samarbeidsevne og teamwork ble lærlingene delt inn i fem grupper på kryss av hotellene.

Gruppene ble utfordret til å lage en helhetlig meny på tre retter basert på fisk, kjøtt og andre utvalgte råvarer. Etter at lærlingene fikk utdelt ingrediensene hadde de tre timer til å kokkelere frem forrett, hovedrett og dessert. Juryen la vekt på en helhetsvurdering basert på smak, presentasjon, samarbeid og kreativitet.

 

Imponerte juryen
Det var lærlingene Karl Johan Wirkola fra Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo, Hanna Øren fra Radisson Blu Hotel, Tromsø og Michal Norheim Radisson Blu Hotel Norge, Bergen som gikk av med seieren.
– Vi er utrolig glade og overrasket over å ha vunnet beste treretters. Det var utrolig mange sterke kandidater som deltok, og vi blir derfor ekstra stolte når vår treretters falt best i smak. Vi har lært utrolig mye de siste to dagene, sier Michal Norheim.
Juryen var imponert over resultatene og ferdighetene til alle kokkelærlingene.
–  Jeg er veldig imponert over resultatet med tanke på at de kun har to års erfaring bak seg. Alle rettene hadde et element av kreativitet og kvalitet, men vi kunne bare plukke ut én vinner, sier Kai Vianden, Executive Chef fra Radisson Blu Nydalen.

Foran fv: vinnerne i "Cook-off"; Karl Johan Wirkola, RB Oslo Plaza, Hanna Øren, RB Tromsø og Michal Norheim, RB Hotel Norge - Bergen. Bak fv: Bård Undahl (Executive Chef Radisson Blu Scandinavia), Catherine Oppgård (Executive Chef Radisson Blu Scandinavia), Britt Strand (Executive Chef Radisson Blu Oslo Plaza) og Kai Vianden (Excecutive Chef Radisson Blu Nydalen). (Foto: Carlson Rezidor)
Teaser:

Gjennom å invitere sine sisteårs kokkelærlinger til workshop og matkonkurransen "Cook-off" ønsker Carlson Rezidor Hotel Group å inspirere og vise hvilke muligheter som finnes i kjeden også etter at læretiden er over. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Alle deltagerne sammen med den nordiske HR direktøren, Fredrikke Næss. (Foto: Carlson Rezidor)