STOLTE: Vinsatsingen har gitt resultater i Molde. Fra venstre restaurantsjef Even Eide og hotelldirektør Roy Heggdal. Hovmester Ola Nordahl var ikke til stede da bildet ble tatt.

Hotellrestauranten på eksklusiv liste: – Vi ønsker å ha topp viner fra hele verden

1411 vinbarer over hele verden får hedersbetegnelsen Best Award Excellence.

Publisert Sist oppdatert

– Vi gjorde en totalrenovering av vår F&B-avdeling i fjor. Et viktig mål for oss var å heve kvaliteten i alle ledd. Og ønsket å bli fylkets beste på dette, samtidig som vi vil være i norgestoppen når det gjelder utvalg av vin, fasiliteter og kompetanse på ansatte. Denne utmerkelsen fra Wine Spectator, som er en av verdens ledende aktører, er et solid kvalitets stempel og annerkjennelse på vårt arbeid, sier hotelldirektør ved Molde Fjordhotell, Roy Heggdal.

LES OGSÅ: Mari styrer en av Norges mest populære turistperler

Det internasjonalt anerkjente magasinet Wine Spactator har gitt restaurant Hav ved Molde Fjordhotell utmerkelsen «Best Award Excellence» i den årlige kåringen Wine Spectator Award. Dette er en av verdens viktigste lister over gode vinrestauranter.

En av 1411 vinbarer

Dette skjer i konkurranse med nominerte topprestauranter og vinbarer fra hele verden, skriver Classic Norway Hotels i en pressemelding. 

Årets utgave av Wine Spectator lanseres 31. august.

Wine Spectator er et av verdens tre største og viktigste vinmagasiner. Og kåringen «Restaurant Award» regnes som en av de mest prestisjetunge i sitt slag i verden. Dette er klassen for restauranter som har minst 350 viner på vinkartet. Restaurantene som får denne utmerkelsen, må også vise et seriøst engasjement og ha en meget godt utdannet stab. 

IDYLLISK: Molde Fjordhotell har 60 rom og ligger fantastisk til med vannet som nærmeste nabo.

– Vi vant ikke plassen bare fordi vi har et imponerende vinkart, men for vårt «wine program». Dette har blitt en kjerneverdi for Molde Fjordhotell og Classic Norway Hotels. Det har gjennom lang tid blitt lagt ned en kjempeinnsats av mine kolleger for å opprettholde en konsekvent god service. I tillegg skal vi ikke glemme våre vinpartnere som bidrar til å lage et vinkart på høyt nivå, sier hovmester  Ola Nordahl.

LES OGSÅ: Amerikanere med tjukk lommebok elsker stedet

Det er i alt 1411 vinbarer over hele verden som får hedersbetegnelsen Best Award Excellence i 2023. Og Molde Fjordhotell deler plass i den eksklusive klassen med 19 andre norske restauranter og vinbarer.

Stor vinsatsing

Restaurant Hav ved Molde Fjordhotell arrangerer i den nye vinbaren en rekke vinkvelder i løpet av året. Der god mat og drikke alltid er i fokus. I tillegg skal gjestene, uansett kunnskapsnivå få ta del i gleden over å nyte gode viner fra kjente og ukjente steder i verden når de besøker hotellet, restauranten og vinbaren.

LES OGSÅ: Hotelleier og Norges største Elvis-fan

– Nå står vi i den travleste og beste tida av året og vi er heldig som har et så bra team med oss. Vi er flere som har vært med lenge, og uten innsatsen fra alle hadde vi ikke kommet så langt. Interessen for god vin og viljen til å jobbe for å øke kompetansen, gjør at vi kan utvikle oss i rett retning. Dette har vært nøkkelen for å kunne samle og utdanne flere sommelierer ved vårt hotell i Molde. Og høy kompetanse på plass så vi muligheten til å satse på vin på et så høyt nivå som vi gjør, sier restaurantsjef Even Eide.

Molde Fjordhotell satser konservativt når det gjelder viner, men jobber også dynamisk med unge produsenter, naturviner, økologiske og biodynamiske viner. 

–  Arbeidet bak en plass i Wine Spectator er et dypt engasjement på vår arbeidsplass. Alt fra ombygging, etableringen av vinkjelleren samt spesialglass og materialer i sin helhet. Men det mest betydningsfull er investeringen i personalet som er avgjørende for suksess. Vi ønsker også å ha topp viner fra hele verden. Nå har vi en fantastisk base med italienske og franske viner. Videre gjelder det å utforme et bredere utvalg i disse landene, bredere i Europa og definitivt dypere i den nye verden utenfor Europa, sier Ola Nordahl.

Powered by Labrador CMS