LENGE LEVE KONGEN: Pål Granlund er Elvis-fan på sin hals, har møtt stjernen selv flere ganger og sett over 50 konserter. Han reiser minst en gang årlig til USA. Bildet er fra 16. august 2021 i Memphis, USA.

Hotelleier og Norges største Elvis-fan

Pål Granlund ruster opp Rjukan Admini Hotel for millioner.

Publisert Sist oppdatert

75 år gamle Pål Granlund fra Lørenskog har møtt rocke-kongen Elvis Presley fem ganger, og sett over 50 konserter. I 1965 opprettet han den norske fanklubben Flaming Star, som i dag har rundt 900 medlemmer. I tillegg skriver han bøker om Elvis.

Rjukan Admini Hotel:

Hotellsjef: Kaia Dokka (26)

Antall rom: 15

Byggeår: 1908

Eier: Pål Granlund

Ved siden av eier han Rjukan Admini Hotel. 

Tapte penger på konkurs

75-åringen kjøpte det idylliske hotellet for åtte millioner kroner for fire år siden, og har siden brukt nærmere fire millioner på oppussing. Men det stopper ikke der: Pål planlegger å bruke noen millioner til på renovering av bad, nytt tak og andre «småting» før han er helt ferdig.

Hotellet, som ligger svært idyllisk til, har 15 soverom og ble bygget av Norsk Hydros grunnlegger Sam Eyde i 1908, og var Hydros eie i en årrekke.

IDYLL: Det er ingenting å si på beliggenhet til den lille perlen med 15 hotellrom.
MØTTE KONGEN: Pål Granlund møtte rockestjernen fem ganger. Bildet er tatt 29.januar i 1974 i Las Vegas, USA.

I mars i år gikk firmaet som driftet hotellet konkurs, noe han selv tapte penger på. Men nå har han overtatt driften selv. Og i oktober i fjor ble 26 år gamle Kaia Dokka ansatt som hotellsjef. Hun har vært på hotellet siden 2015 i ulike stillinger. I tillegg har hotellet en veldig god kokk i Stanislav Edlander, forteller Granlund.

– Jeg blir nok ikke rik av dette, men det er heller ikke meningen. Å kjøpe hotellet var konas idé som har bodd på Rjukan i 23 år. Jeg har ikke greie på hotell- og restaurantdrift, men er god på tall. Det handler om å finne flinke folk, folk som er flinkere enn deg selv. Jeg skal kun ha oversikten og kose meg. Jeg er utrolig glad for den jobben de ansatte gjør og har stor tro på prosjektet, sier Granlund til Hotellmagasinet.

Treretters og fine dining

Han har drevet hele sitt yrkesliv innen filmbransjen, og eide i sin tid videokjeden Video Nova med 14 butikkutsalg i Norge.

Han ser positivt på sommersesongen for Rjukan-hotellet, og melder om god trafikk fra norske og utenlandske turister.

– Vi har mange gjester, og for første gang skal vi holde det åpnet hele året med unntak av kanskje et par ukers vinterstengt i januar. Målet er en omsetning på 10 millioner i løpet av et par år, og kanskje er potensialet enda litt til. Vi skal i hvert fall gå i null i år, men aller helst tjene penger, sier han lattermildt.

God mat og service er satsingsområder. På Rjukan Admini Hotel satses det på treretters meny og fine dining.

– Vi skal gi mer og bedre service enn folk forventer og holde det vi sier, sier Pål Granlund.

Powered by Labrador CMS