POSE OG SEKK: De nye minibarene fra Domentic til både støyfrie og miljøvennlige i fremtiden.
POSE OG SEKK: De nye minibarene fra Domentic til både støyfrie og miljøvennlige i fremtiden.

– En ny standard for minibarer

Minibarprodusenten Dometic tar miljøgrep og fjerner stoffet kromat fra sine minibarer.

Publisert Sist oppdatert


Det er kanskje ikke viden kjent, men stoffet kromat har vært industristandarden som korrosjonshemmer for absorpsjonsminibarer. Ny EU-lovgivning stipulerer utfasing av dette stoffet av miljøgrunner senest innen 2021.

Dometic har i lang tid investert i forskning og utvikling, og kan nå tilby et bærekraftig alternativ.

Produsenten har som mål å fortsette med levere støysvake minibarer til hotellbransjen hotell og medisinske kjøleskap for sykehus. For ikke å forstyrre hverken hotellgjester eller pasienter, er det viktig at disse er både stillegående og vibrasjonsfrie. Dette målet nås både gjennom absorpsjonsbasert kjøleteknologi som er pålitelig og slitesterk.

De siste tiårene har minibarprodusenter brukt kromat som korrosjonshemmer. EU-myndighetene har imidlertid besluttet å forby bruk av kromat i produksjon i Europa fra 1. januar 2020, og for import til Europa i 2021.

Har funnet en erstatning

UNGARN: Produksjonen av minibarer med den nye hemmeren foregår i Ungarn.
UNGARN: Produksjonen av minibarer med den nye hemmeren foregår i Ungarn.

For å ligge i forkant av den nye lovgivningen, startet Dometic med forskning og utvikling på dette området for mer enn to tiår siden. Dette for å utvikle en ny korrosjonshemmer som kunne erstatte kromat, og for å garantere langsiktig pålitelighet og bærekraft i sine absorpsjonsminibarer.

– Absorpsjonsteknologi, uten bevegelige deler, gir unike fordeler sammenlignet med kompressorteknologi når det gjelder støy, levetid og fravær av vedlikeholdsbehov. Vi er svært glade for å kunne sikre fortsatt forsyning av Dometic absorpsjonsminibarer til våre kunder. Disse kompletterer våre termoelektriske og kompressorserier for hoteller og helsetjenester», sier Peter Kruk, President for Dometic EMEA.

Monteres i Ungarn

Dometics nye hemmer er et miljøvennlig stoff med samme anti-korrosive effekt som kromat. Det har blitt grundig testet internt i over ti år, og erstatter nå kromat i Dometics fabrikk for minibar- og minikjøleskap i Ungarn.

– Basert på de omfattende testene utført i våre egne europeiske fabrikker samt i eksterne forskningsinstitutter, er vi sikre på at den nye hemmeren vil gi samme pålitelighet og garantere en like lang levetid av våre minibarer som kromat har gjort frem til nå, sier Anton Lundqvist, Chief Technology Officer hos Dometic.

Lovgivningen rundt et kromatforbud i minibarer gjør Dometic til den eneste leverandøren av europeisk produserte absorpsjonsminibarer, ifølge pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS